Eerste coffeeshop in stadsdeel Zuidoost geopend

AMSTERDAM ZUIDOOST – Op dinsdag 18 juli is de eerste coffeeshop in stadsdeel Zuidoost open gegaan: coffeeshop Roots op Hoekenrode 14 B naast station Bijlmer/ArenA.

De komst van de coffeeshop past in het streven van de gemeente om coffeeshops te spreiden over de stad. Bovendien helpt een coffeeshop in Zuidoost bij het tegengaan van straathandel en de overlast die daarmee gepaard gaat.

De komst van de coffeeshop draagt bij aan het scheiden van de markten van hard- en softdrugs. In Zuidoost worden softdrugs nu soms op straat verhandeld. Deze straathandel leidt niet alleen tot overlast, maar kent ook de risico’s van verkoop van harddrugs en verkoop van drugs aan minderjarigen. Met het vestigen van een coffeeshop wil de gemeente de straathandel tegengaan.

Hoekenrode

De nieuwe coffeeshop ligt aan een stille strook aan de Zuidkant van Hoekenrode, tussen de Hoogoorddreef en de ingang van het station. De voldoet aan de voorwaarden van de gemeente. De coffeeshop ligt niet in een woonwijk en op een ruime afstand van scholen. Het pand voldoet aan alle bouwkundige eisen. De exploitant heeft met succes een Bibob-toets doorlopen. Hierbij wordt gecontroleerd of iemand banden heeft met de criminaliteit.

Voorkomen van overlast

De exploitant heeft zelf een verantwoordelijkheid om te voorkomen dat er overlast ontstaat. Hij zorgt dat er tijdens openingstijden een portier en een beveiliger aanwezig zijn en hij zet een straatcoach in die toeziet op het parkeren en het netjes houden van de openbare ruimte. De gemeente volgt nauwgezet of de bedrijfsvoering volgens de regels verloopt. De gevolgen voor de omgeving worden nauwkeurig bijgehouden door een onderzoeksbureau. Na twee jaar besluit de burgemeester of de coffeeshop op deze plek mag blijven.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK