Eerste bewoners krijgen sleutel van grootste wooncomplex van Nederland in Amstel III

De ruim 600 twee- en driekamerwoningen in North House en West House in Amsterdam Zuidoost zijn klaar. De eerste bewoners ontvingen vandaag de sleutels van hun nieuwe woning dat onderdeel is van het grootste wooncomplex in Nederland, OurDomain Amsterdam South East. Hiermee zijn alle woningen in het eerste grote woningbouwproject in Amstel III met 1.559 woningen opgeleverd en is het wooncomplex zo goed als klaar.

OurDomain Amsterdam South East is het eerste grote woningbouwproject van Amstel III en ligt bij station Holendrecht tussen de Meibergdreef en de Pietersbergweg. De 1.559 woningen zijn verdeeld over drie afzonderlijke woongebouwen – East House, North House en West House – die met elkaar verbonden zijn door een riante binnentuin van circa 18.000 m2. De woningen zijn voor young professionals, studenten, starters, stellen en woningdelers. Vorige zomer zijn de 955 studentenwoningen in East House opgeleverd waarvan een deel met voorrang is verhuurd aan inwoners uit Zuidoost en medewerkers van het Amsterdam UMC. Daarbij komen nu nog de 604 twee- en driekamerappartementen met een huurprijs vanaf € 872 per maand, exclusief servicekosten. Midden juli is ook de riante binnentuin klaar die verbonden is aan het Spoorpark Zuid waar bewoners kunnen ontspannen en sporten.

Dirk de Jager, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost, geeft de eerste bewoners de sleutel van het grootste wooncomplex van Nederland in Amstel III.

 

Uniek co-living concept
OurDomain biedt een moderne, grootstedelijke manier van wonen voor zo’n 2.000 tot 2.500 bewoners. Er is een breed scala aan gedeelde faciliteiten en voorzieningen, zoals lounges, werk/studieplekken, filmzaal, muziekruimte, wasserette, een servicedesk, 24/7 beveiliging, gameroom, internet, elektrische deelauto’s en ondergrondse parkeervoorzieningen. Deze voorzieningen zijn volledig afgestemd op de behoeften en leefstijlen van de bewoners. Op de begane grond zit een Jumbo City supermarkt en bar-restaurant Miss Scarlett. Binnenkort komt er ook nog een 900 m2 grote fitnessruimte, een huisartsenpraktijk en een espressobar. Dit co-living concept van OurDomain Amsterdam South East is zo vernieuwend dat het is genomineerd voor de finale van de internationale Coliving Awards. Eerder al ontving het wooncomplex een award voor ‘beste Community Living woonconcept in Europa’ van The Class Foundation en in februari van dit jaar ontving het complex als eerste en enige woongebouw in Europa de Kingsley Excellence Award voor bewonerstevredenheid.

Kwart van huurwoningen voor inwoners uit Zuidoost
Bijzonder aan het concept is ook dat een kwart van de huurwoningen wordt gereserveerd voor inwoners van het stadsdeel. Tot tevredenheid van Dirk de Jager, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost.  “Met deze maatregel willen gemeente, ontwikkelaars en beleggers voorkomen dat woningzoekenden uit Zuidoost de dupe worden van de oververhitte woningmarkt. Dit betekent dat een kwart van de huurwoningen via voorinschrijving wordt  toegewezen aan inwoners uit het stadsdeel. ”

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK