Een leerling van het Ir. Lely Lyceum aan het woord: Mawadda (16)

Mawadda

Waarom heb je voor het Ir. Lely Lyceum gekozen?
‘’Eerlijk gezegd was SGR niet mijn eerste keuze. In groep 8 gingen mijn Citotoetsen niet zo goed omdat ik mijn enkel had gebroken, mijn score was lager dan normaal. Mijn oude juf had contacten op SGR en zei dat ik beter naar SGR kon gaan zodat ik hoog kon beginnen, in plaats van lager starten aan de hand van mijn Citoscore en mijzelf omhoog werken. Ik ben mijn juf dankbaar, ze had alle vertrouwen in mij. Mijn mentrix van de eerst heeft mij ook erg geholpen. Engels was eerst moeilijk voor mij. Ze heeft mij zelfverzekerd van mijzelf laten voelen. Ze zei bijvoorbeeld dat ik geen bijles nodig had, dan nam ze de moeite om extra opdrachten uit te printen zodat ze mij kon helpen. Tot de dag van vandaag ben ik haar erg dankbaar.’’

Wat vind je het leukste aan de school?
‘’Dat zijn een aantal dingen eigenlijk. De manier waarop leeraren met kinderen omgaan vind ik prettig, van sommige leraren krijg ik niet eens les maar als ik ze bijvoorbeeld in de gang zie lopen geef ik ze wel een knuffel en dan maken we een klein praatjes. Ik vind het ook leuk dat de school naschoolse activiteiten heeft. We hebben een boekclub, dansclub, brassband en kookclub. Een ander punt is dat de lessen niet te lang duren, een les van 50 minuten is niet te lang en niet te kort. En als laatst vind ik het tweetalig onderwijs ook leuk, als je in de tweede of derde zit ga je voor TTO naar Engeland. Je verblijft dan bij een gastgezin, je gaat daar ook naar school en volgt les.”

En verder?
‘’Ik vind het een hele leuke school. De kinderen die op de school zitten gaan ook op een leuke manier met elkaar om. Ik ga het wel missen. Ik ga dit gedeelte van mijn leven op een goede manier afsluiten, het is een hele leuke tijd geweest.’’

Wat ga je na de middelbare school studeren?
‘’Ik wil bouwkunde gaan studeren en mij dan verdiepen in architectuur. Ik hoor vaak, ook van docenten hier op school, dat ik creatief ben.’’

Mawadda Ir. Lely Lyceum

Mawadda (16)
Natuur & Techniek, Havo 5

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK