Een leerling van het Ir. Lely Lyceum aan het woord: Chaznica (16)

Chaznica

Waarom heb je voor het Ir. Lely Lyceum gekozen?
‘’De sfeer op deze school is echt anders dan op andere scholen. Dat is een van de redenen waarom ik de keuze heb gemaakt. Ik kwam naar de open dag met mijn buurjongen en dat was het eerste wat hij zei over de school. Leerlingen en leraren gaan op een fijne manier met elkaar om. We hebben bijvoorbeeld ook geen groepjes hier. Een andere reden is omdat de school dichtbij is en vanwege het tweetalig onderwijs, dat stond goed aangeschreven.’’

Wat vind je het leukste aan de school?
‘’Mijn leraren! Ik houd van mijn leraren, vooral van mijn Natuurkunde docent. Veel leraren op deze school geven je een drive om beter te worden. Gewoon de mensen op deze school eigenlijk, dus de leraren maar ook de conciërges. De conciërges zijn geweldig, zij maken de sfeer die deze school heeft. Ze kijken niet alleen naar hoe het gaat op school, ze vragen je ook naar hoe het gaat met jou. Ze staan altijd klaar om extra hulp te geven of om langer op school te blijven om jou te helpen.‘’

En verder?
‘’Ik wil zeggen dat mensen eerst moeten komen kijken naar de school voordat ze oordelen erover. Ik hoor vaak dat er op deze school gevochten wordt en dat de kinderen hier agressief zijn maar in de vijf jaar tijd dat ik hier op school heb gezeten heb ik één gevecht gezien. Ik zit echt met super lieve kinderen in de klas die ook veel respect hebben, vraag het maar aan de docenten.’’

Wat ga je na de middelbare school studeren?
‘’Na de middelbare school wil ik Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) en geneeskunde gaan studeren.’’

Chaznica (16)
Natuur & Gezondheid, Havo 5

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK