Een leerling van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer aan het woord: Josephine (13)

Open Schoolgemeenschap Bijlmer

Waarom heb je voor de OSB gekozen?
“Ik zat op de basisschool Het Palet in Amstelveen en daar gaven ze mij het gevoel dat vmbo kader het enige niveau was dat voor mij haalbaar zou zijn. Toen ik naar de open dag van de OSB kwam, hoorde ik dat het mogelijk was om op deze school door te stromen naar vmbo-tl en de andere niveaus. Het geven van kansen was de reden voor mij om voor deze school te kiezen.”

Wat vind je het leukste aan de school?
“In mijn klas zitten er zoveel verschillende culturen en kinderen met verschillende schoolniveaus. Dat vind ik erg leuk! Voor mij is elke dag op de OSB een feestje.”

En verder?
“Op dit moment gaat het heel goed met mij. Mijn mentoren hebben bij enorm geholpen en nu sta ik helemaal voldoende om naar vmbo-tl te gaan. Ik wil heel graag het profiel Zorg & Welzijn kiezen, want het is namelijk mijn droom om verloskundige of dokter te worden.”

Wat ga je na de middelbare school studeren?
“Dat weet ik nog niet. Wel weet ik dat ik twee wegen zou kunnen bewandelen. Ik zou na de middelbare school eerst naar het mbo, dan naar het hbo en vervolgens naar de universiteit kunnen gaan. Ik zou ook na het vmbo naar het havo kunnen gaan en dan naar het hbo. Ik weet het nog niet.”

Leerling OSB Josy

Josephine (13)
2C3

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK