Dringend advies: draag een mondkapje in publieke ruimten

Het kabinet heeft op maandagavond 28 september nieuwe landelijke maatregelen aangekondigd om het aantal coronabesmettingen terug te kunnen dringen. Het aantal besmettingen in de regio Amsterdam-Amstelland stijgt nog steeds heel erg hard. Dit baart de gemeente enorme zorgen. Daarom wordt er dringend geadviseerd een mondkapje in ruimtes die voor publiekelijk toegankelijk zijn.

Inmiddels heeft het kabinet dit dringende advies gedaan voor heel Nederland. Dit betekent dat iedereen vanaf 13 jaar oud dringend wordt geadviseerd een mondkapje te dragen in alle publiek toegankelijke gebouwen. Denk daarbij aan winkels, horeca, theaters, sportscholen, musea gemeentehuizen en stadsloketten. Bij het Amsterdamse gemeentehuis en de stadsloketten liggen vanaf morgen mondkapjes klaar voor bezoekers. Ook contactberoepen zoals kappers, schoonheidsspecialisten en masseurs worden in de hele regio dringend verzocht een mondkapje te dragen. Daarnaast verzoekt de veiligheidsregio horeca-instellingen en detailhandel om het dragen van mondkapjes op te nemen in de huisregels.

Gezamenlijke verantwoordelijkheid
Met dit advies doet de gemeente Amsterdam een beroep op de gezamenlijke verantwoordelijkheid. Want alleen als we ons gedrag aanpassen kunnen we het coronavirus onder controle krijgen. We begrijpen dat dit advies vragen bij u kan oproepen. Zo mag u bijvoorbeeld als u aan uw tafel in het restaurant zit uw mondkapje af doen om te eten of te drinken. Wel moet u (van anderen buiten uw directe gezin) natuurlijk de 1,5 meter afstand houden. Ook bij het lopen naar de wc’s is het dringend advies het mondkapje weer te dragen.

a4_mondkapje_maatrgelen_29092020_v4_eng_zonder_snijtekens

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK