De Nieuwe Kerk verlengt De Grote Suriname-tentoonstelling met een maand

De Nieuwe Kerk

De succesvolle Grote Suriname-tentoonstelling wordt op veler verzoek met een maand verlengd. Zondag 1 maart 2020 wordt de laatste dag. De Nieuwe Kerk heeft alle organisaties en partners die betrokken zijn bij de tentoonstelling om medewerking gevraagd en de programmering aangepast. Meer dan vijftig musea, archieven en particuliere bruikleengevers in Suriname en Nederland zijn direct bij de tentoonstelling betrokken. Al na drie maanden, op 23 december 2019, werd de 100.000ste bezoeker verwelkomd. Daarmee is deze tentoonstelling nu al de best bezochte van De Nieuwe Kerk in tien jaar.

De Grote Suriname-tentoonstelling, een meeslepend epos van het land en zijn bewoners met zeer verschillende achtergronden, trekt een divers publiek uit heel Nederland: jong en oud, met of zonder Surinaamse achtergrond. Het land en zijn geschiedenis zijn lang onderbelicht gebleven. Velen willen daarom meer te weten komen over Suriname, de bewoners en het gedeelde verleden met Nederland. Voor Amsterdamse begrippen trekt deze tentoonstelling relatief buitengewoon veel Nederlandse bezoekers. De beoordeling is ronduit positief, zowel bij bezoekers als in de media. De burgemeester van Amsterdam noemde de tentoonstelling tijdens de officiële opening in oktober 2019: ‘‘een cadeau voor de stad’’.

Meer Suriname in Amsterdam
In de looptijd van De Grote Suriname-tentoonstelling is in Amsterdam het thema Suriname prominent in Amsterdam aanwezig, met programma’s voor volwassenen én kinderen. Museum Van Loon verlengt tot en met maandag 2 maart de tentoonstelling Aan de Surinaamse grachten, over de betrokkenheid van de familie Van Loon met de WIC en Suriname in de achttiende en negentiende eeuw. In het Tropenmuseum is nog steeds Sabi Suriname te zien, een presentatie voor het hele gezin.

Foto: Evert Elzinga

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK