De Koningin van de Voedselbank

Na het grote succes van De Koningin van de Voedselbank in Amsterdam Noord (2018/ 2019) speelt Parels voor de Zwijnen nu een nieuwe editie in Zuidoost! Met nieuwe spelers en nieuwe verhalen. Niet alleen over schulden en armoede, maar ook verhalen over de impact van Corona en het al dan niet hebben van de juiste papieren.

De voorstelling speelt van 29 augustus 2021 tot en met 25 september 2021 in Bijlmermuseum vh De Nachtegaal. We nodigen u graag uit voor de première op 10 september 2021. Het belooft weer een hartverwarmende voorstelling te worden met een geweldige cast, heerlijk eten en live muziek! Acteurs spelen samen met bewoners van Zuidoost die allemaal aangewezen zijn op de voedselbank. Hun teksten zijn gebaseerd op wat zij denken, vinden en hebben meegemaakt. Door de vorm van een gezamenlijk voorbereide en genoten feestelijke ‘voedselbankmaaltijd’ krijgt het publiek een unieke inkijk in een wereld die herkenbaarder en dichterbij is dan men wellicht denkt.

Voor de liefhebbers starten we om 17.30 uur (of 14.30 bij een matinee) bij Metro Ganzenhoef. Daar wordt het publiek opgevangen door Bijlmerpionier en gids Jenny van Dalen. Samen wandelen we langs historische plekken van de Bijlmer, een exclusieve tour die eindigt bij Bijlmermuseum vh De Nachtegaal.

De voorstelling
Het is tijd voor een feestje op de voedselbank. Sjon is eindelijk uit de schuldsanering en als nieuwe coördinator van de voedselbank wil hij de oprichters, Leila en Maureen, eren voor al hun werk. Samen met de vrijwilligers en zijn ex-zwager Wally organiseert hij een surprise-party. Dat doen ze met live muziek en lekker eten uit eigen keuken. Ook jij bent van harte uitgenodigd!

De Koninginnen
Amsterdam Zuidoost telt meerdere voedselbanken en een daarvan is die van Maureen Hubbard en Leila Azzam. Met stichting Carabic houden zij de armste gezinnen overeind. Het afgelopen jaar hebben zij zich ongelofelijk hard ingezet voor de meest kwetsbare Amsterdammers, waaronder alleenstaande moeders en ongedocumenteerde stadsgenoten, die door Corona het zwaarst getroffen zijn. Zij zijn met recht De Koningin van de Voedselbank.

Mama’s Koelkast
De driegangenmaaltijd wordt verzorgd door Mama’s Koelkast. De koks, of liever gezegd ‘De mama’s’, komen uit Zuidoost en worden door Mama’s Koelkast opgeleid tot zelfstandig ondernemer in de foodsector. Tijdens de Koningin van de Voedselbank serveren zij verrukkelijke authentieke gerechten, veelal familierecepten die al generaties lang worden doorgegeven.

De voorstelling (inclusief driegangenmaaltijd) toont de rauwe werkelijkheid van de armoede in Zuidoost en hoe het is om zonder de juiste papieren te leven, maar ook de schoonheid, de kracht, de humor en de culturele rijkdom van dit stadsdeel en haar bewoners. Het delen van verhalen, samen de handen uit de mouwen steken, samen eten, lachen en misschien wel huilen, brengt publiek en spelers dichter bij elkaar.

Locatie: Bijlmermuseum vh De Nachtegaal, Grubbehoeve 38, 1103 GH Amsterdam

Data: 29 augustus – 24 september (première 10 september)

Tijd: 18.00-20.30 uur en matinee 15.00 -17.30 uur

Tour met gids (vanaf metro Ganzenhoef): 17.30 uur en matinee 14.30 uur

Tickets (inclusief driegangenmaaltijd): €25

Tickets stadspas-met-groene-stip (inclusief driegangenmaaltijd): €5

Online kaartverkoop via www.parelsvoordezwijnen.com/agenda

Voor uw en onze veiligheid heeft u naast een toegangsticket ook een coronatoegangsbewijs nodig. Kijk voor details op de website.
KVDVB-A5-Artwork 1

KVDVB-A5-Artwork 2

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK