De held van Bijlmer&Meer!

Frits Fränkel

Onze held is overleden, onze trouwste lezer, grootste fan en de man die altijd zijn ongezouten mening gaf. En het was niet alleen onze held, maar “zoals op het afscheid bleek” was het een held van vele.

Het was druk afgelopen dinsdag 25-02, heel druk, het was zelfs zo druk dat de begrafenis onderneemster paniek in haar ogen had. Je zag gewoon dat ze zoveel mensen niet verwacht had, je hoorde het in haar stem, en het werd duidelijk door de zinnen die ze sprak. Maar onze held is geliefd bij vele, dus dan komen er ook vele om afscheid te nemen.

Afscheid nemen, in de hoop dat dit niet de laatste keer is! In de hoop dat we elkaar nog eens tegen komen, tegen komen op een plek waar niemand hier op aarde het bestaan vanaf weet. Ik telde met mijn ongetrainde oog denk ik wel ruim 500 mannen en vrouwen die naar Westgaarde gekomen waren om de laatste eer te bewijzen. Ik vond het een prachtige dienst, een dienst die eer deed aan de man die hij was, de man die hij in onze ogen zal blijven. Een mens die vele van ons ooit hoopt te evenaren, als het gaat om bereiken wat je wilt, op een manier die voor iedereen werkt.

Het viel vooral op dat er mensen waren van alle leeftijden, allerlei achtergronden en allerlei culturen, een dienst met vooral familie en de heilige voetbal, als rode draad door het leven van Frits (Fritsje) Fränkel. Meneer Fränkel, het was me een waar genoegen u te mogen ontmoeten, dank u wel voor de opbeurende kritieken, de mooie woorden, en het vertrouwen, zonder u zal de inkt van de krant een beetje zwarter lijken. We missen u nu al!

Het Bijlmer&Meer team ♥

De held van Bijlmer&Meer!

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK