De Amsterdamse Poort krijgt een (inclusief) regenboogpad

Pride Amsterdam start volgende week en ook in Amsterdam Zuidoost willen we mensen uit de LGBTQIA+ gemeenschap welkom heten. Daarom kreeg het zebrapad die het Abcouderpad kruist en grenst aan het Bijlmerplein deze week een blijvende upgrade; de kleuren van de pridevlag werden aan het pad toegevoegd. Als Amsterdamse Poort laten we hiermee zien dat inclusiviteit een belangrijk goed is voor ons allemaal. 

  

Het zebrapad over het Abcouderpad leidt jaarlijks miljoenen bezoekers de Amsterdamse Poort in. Het is een bekende plek in het centrum en daarom dé aangewezen plek voor het plaatsen van een zebrapad met boodschap. Een die zich richt op inclusiviteit, die de diversiteit van ons mensen viert. De uitbreiding van het pad wordt vergezeld door een Haiku (Japans gedicht) van dichter Smita James.  

  

Dit regenboogpad is het vierde permanente Pride pad in Amsterdam. De andere paden liggen bij Station Sloterdijk, op Bos en Lommerplein en in Kraaiennest in Amsterdam Zuidoost.  

  

Waarom nu? Het aantal mensen dat over het pad zal lopen zal de komende jaren groeien, want Zuidoost groeit. De komende jaren komen er 40.000 woningen in het stadsdeel bij. De Amsterdamse Poort is en blijft het grootste centrum van Zuidoost. We maken dit kloppende hart van Zuidoost opnieuw geliefd onder de mensen die er wonen, leven, ontmoeten, winkelen, recreëren en ondernemen. We laten iedereen graag bij binnenkomst of vertrek zien waar we voor staan; we zijn een centrum voor iedereen. 

  

Over Amsterdamse Poort   

Amsterdamse Poort transformeert naar hart van Zuidoost. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via amsterdamsepoort.nl.  

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK