De 13 tips om de Corona crisis te overleven

Anti Incasso

Door Calvin Ceder

Afgelopen periode heb ik namens Bijlmer&Meer gesproken met diverse ondernemers geïnterviewd over hoe zij de crisis doorstaan. Advocaten, sportschoolhouders, influencers, rijinstructeurs, podiumkunstenaar, beveiligers, IT’ers hebben allen hun visie gegeven over het overleven van de crisis! Wij hebben een selectie gemaakt van de beste tips en delen dit met de bewoners van Zuidoost. Het zijn tips om te (over)leven gebaseerd op de ervaringen en inzichten van mensen met een vechtershart en een drive in het leven. Personen die dankzij hun creativiteit moeilijke tijden weten te trotseren.

Aanpassingsvermogen

De crisis heeft impact op het dagelijks leven van mensen. Het kan invloed hebben op onze zakelijke relaties, liefdeslevens en de wijze waarop wij in contact staan met elkaar. Mensen die het snelst aanpassen aan de crisissituatie hebben de hoogste kans om te overleven in de veranderende samenleving.

Tijd van bezinning

Maak gebruik van de rust die deze tijd met zich meebrengt. De wereld is op pauze, neem de tijd om terug te kijken naar je leven. Denk na over de veranderingen die je wil brengen in je leven. Maar onderzoek ook hetgeen wat je weg wil schrappen uit je dagelijks leven.

Routine

Zorg ervoor dat je een dagelijkse schema hebt. Een schema waarin duidelijk is wanneer en hoe laat je werkt, sport, eet of relaxt.

Tijd voor jezelf

Neem tijd voor jezelf. Besteed die tijd aan de dingen die je leuk vindt, uiteraard binnen de maatregelen van de overheid en de richtlijnen van de RIVM. Vraag begrip en ondersteuning van je netwerk (indien nodig).

Ouders met kinderen

Verdeel onderling de taken dusdanig dat je als ouders elkaar ondersteunt, draag gezamenlijk de opvoeding. Wanneer je vanuit een gescheiden positie opvoed trek de andere ouder erbij. Vraag wat zij of hij nodig heeft. Ondersteun elkaar. Vraag de school om (extra) laptops of tablets beschikbaar te stellen om onderwijs op afstand te kunnen bieden indien nodig.

Thuiswerken

Veel mensen werken vanuit huis. Dit vraagt een zakelijke houding in een privé situatie. Kies een ruimte in je huis waarin je uitsluitend werkt. Zodat jij je werkomgeving kan afbakenen. Hierdoor heb je toch het gevoel dat het werk niet 24/7 op je dak zit. Onderhoud online of telefonisch contact met je collega’s, zodat je niet geïsoleerd raakt op werk gebied

Financiën

Onderzoek of je kan besparen op je vaste lasten. Kijk op een vergelijkingssite of je bijvoorbeeld goedkopere energie en telefoon contracten kan afsluiten. Bel ook naar je huidige leverancier of provider om te kijken of zij een betere aanbieding hebben zeker in onzekere tijden is het van belang dat jij de druk verlaagt op je vaste lasten.

Problematische schulden

Wanneer jij je schulden niet meer kan voldoen of problemen hebt met het betalen van je schulden, meld je aan bij de lokale schuldhulpverlening.
Wanneer je wel schulden hebt, maar het zelf kan regelen neem contact op met je schuldeisers. Wanneer je tijdelijk niet meer kan aflossen vraag naar een adempauze bijvoorbeeld voor een periode van drie maanden. Je kan ook vragen of de schuld geheel of gedeeltelijk kwijtgescholden kan worden. Ook kan jij tijdelijk je betalingsregeling verlagen. Bedrijven zijn redelijk begripvol in de crisisperiode.

Sociale contacten

Onderhoud je bestaande sociale contacten. Zoek actief (digitaal) contact met familie, vrienden en zakelijke relaties. Een actief netwerk houdt je sterk!

Ondernemers

Automatiseer delen van je organisatie. Zorg dat jij je dienst contactloos kan leveren en klanten contactloos kunnen betalen. Investeer in je klantrelaties en verdiep je in de nieuwe behoefte van de klant.

Liefdesleven

Speel in op elkaars behoeften en vraag wat je partner nodig heeft. Het is een tijd waarin wij dienen te beseffen dat iedereen moet inleveren. Stippel samen een plan uit hoe je de crisis samen wil doorstaan, maak afspraken daarover. Communiceer hier regelmatig en transparant daarover.

Onderhoud de relatie met jezelf!

Het is een goede tijd om in jezelf te kunnen investeren. Leer jezelf (opnieuw) kennen. Onderzoek waar je heen wilt en maak gebruik van de afstand die de samenleving biedt, zodat je tot rust kan komen. Vraag je af waarom je hebt gedaan wat je deed. Besteed meer aandacht aan je familie. geliefden en netwerk.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK