Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF) keert voor 6e jaar terug

Da Bounce Urban Film Festival

Tijdens de zesde editie van Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF) komt het festival wederom met een uitgebreid programma van urban film. Dit zijn films van veelal zwarte regisseurs, waarbij een diverse cast aan bod komt, of onderwerpen worden uitgelicht die samenhang hebben met afro-cultuur. DBUFF levert, met een selectie van speelfilms, documentaires en shortfilms, een bijdrage aan diversiteit binnen het filmaanbod in Nederlandse bioscopen.

DBUFF 2019 wordt gehouden van 31 oktober tot en met 3 november in Pathé Tuschinski en Pathé Arena. Dit jaar voegt DBUFF een aantal nieuwe programma onderdelen toe. Zo zal er een speciaal programma zijn voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar [en hun ouders] en is er een educatief programma voor scholieren van 16 tot en met 21 jaar. Beide programma’s zijn volgens DBUFF noodzakelijk als het gaat om het bewustzijn van jongeren op het gebied van diversiteit en inclusiviteit. Voor deze programma’s is de organisatie samenwerkingen aangegaan met onder andere EYE Filmmuseum.

Over DBUFF 2019
Het programma deze zesde editie bestaat uit een selectie van 35 Urban Films. Het aanbod van DBUFF2018 is breed en omvat zowel Hollywood kaskrakers als onafhankelijke arthouse films, documentaires en korte films. Binnen het programma is er speciale aandacht voor de verdiepende thema’s ‘diversiteit in film en media’, racisme, LGBQT en vrouwenemancipatie en zijn er naast filmvertoningen ook panels en debatten over deze onderwerpen. Binnen DBUFF is er speciaal aandacht voor talentontwikkeling. Jonge filmmakers kunnen hun korte film inzenden om kans te maken op de DBUFF Talent Award.

DBUFF Oeuvre Award
Tijdens de feestelijke opening van het festival wordt de DBUFF Oeuvre Award uitgereikt. Deze prijs is in het leven geroepen om hen te eren die het pad vrij heb- ben gemaakt voor de niet-witte sterren die Nederland nu rijk is.

6 jaar DBUFF: Representation Matters
Met dit thema benadrukt het festival de roep om meer diversiteit in film en media. Het festival pleit tevens voor een verschuiving van het gesprek, naar meetbare acties. Het 6-jarig bestaan van DBUFF leent zich er bij uitstek voor om stil te staan bij de ontwikkelingen op het gebied van diversiteit in film.

DBUFF Talent Award: Short Film Competition
Het festival roept jonge Nederlandse filmmakers op hun korte film in te zenden voor het festival. Ook hier gaat het om Urban Films waarbij vooral wordt gelet op een diverse cast en thema’s die belangrijk zijn in de Urban cultuur. Het festival nomineert op basis van de inzendingen tien korte films die tijdens het festival vertoond worden. De DBUFF Talent Award bestaat uit een stimuleringsprijs van €1000 en een gegarandeerde vertoning van de winnende film op het British Urban Film Festival 2020 in London. De winnaar van de award wordt ook uitgenodigd op dit Britse festival.

Diversity in the Picture
Vanuit Diversity In The Picture biedt DBUFF inzicht in de potentie van zwarte acteurs en wil dit zichtbaar maken voor een breed publiek op verschillende aantrekkelijke manieren. Zo wordt er net als vorig jaar een buitenexpositie gerealiseerd. Deze bestaat uit een route gevormd door grote billboards met daarin de portretten van de zwarte acteurs. Daarnaast worden er ook videoportretten uitgebracht. DBUFF is een co-productie van Maybuse, organisator van evenementen als Da Bounce Comedy Nights en Da Bounce Movie Nights, en Capture22. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Democratie & Media, het Filmfonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Wil jij kaarten winnen voor DBUFF?
Doe mee met de lezersactie van Bijlmer&Meer! Maak de volgende zin af: ‘’Ik lees de Bijlmer&Meer krant omdat…’’. Meedoen kan door jouw antwoord te mailen naar lezersactie@zuidoostenmeer.nl onder vermelding van DBUFF.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK