Chantel Hoeve van het Ir. Lely Lyceum wint PWS-prijs van de WUR

Chantel Hoeve

Chantel Hoeve uit klas 6VWO van het Ir. Lely Lyceum is de winnaar van de PWS-prijs van het Wageningen Youth Institute aan de Wageningen University & Research (WUR). Chantel heeft deze prijs gewonnen met haar uitstekende Profielwerkstuk (PWS) en een overtuigende pitch in een online zoomconferentie.

In haar Profielwerkstuk, binnen het profiel Natuur & Gezondheid, onderzocht Chantel hoe een plant reageert op verschillende zouten. Daartoe heeft Chantel thuis 60 zaden laten ontkiemen en blootgesteld aan verschillende zoutgehaltes van Natrium en Kalium. Haar onderzoeksvraag en haar resultaten heeft ze vervolgens in de context geplaatst van plantenfysiologie en ook van voedselproductie wereldwijd. Chantel wil, ook in haar vervolg-studie, met dit soort onderzoek voedseltekorten helpen voorkomen die ontstaan door verzilting van landbouwgronden.

De prijs is een reis naar Iowa in Amerika in september 2020, waar ze in de legacy van Norman Borlaug, die bekend staat als ‘de vader van de groene revolutie’, met wetenschappers en politici over deze problematiek mag praten.

Chantel wil, na haar eindexamen, heel graag naar Wageningen gaan. Haar PWS-begeleider op het Ir. Lely Lyceum, biologiedocent Victorine van Pelt MSc, hoopt dat aan de WUR de deuren nu wijd voor haar opengaan. Want als iemand gaat passen in de wereld van plantenonderzoek en voedselbeleid, dan is het Chantel. De eerstvolgende uitdaging voor Chantel is urgenter: nog even slagen voor haar eindexamen in 6VWO.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK