Change= start met de bouw van 600 jongerenwoningen in Amsterdam Zuidoost

AMSTERDAM ZUIDOOST – Aan de Bijlmerdreef in Amsterdam Zuidoost worden 596 betaalbare jongerenwoningen gerealiseerd. De woningen hebben een vloeroppervlak van 30 tot 42 m2 en hebben een huurprijs van maximaal 575 euro per maand. Daarnaast komt in het gebouw onder meer een Wasbar, Flexwerkplekken, een restaurant ‘Eten bij Mama’ en een sportschool.

Naar verwachting zal het gebouw voor de kerst 2018 gerealiseerd zijn waarna de eerste huurders hun intrek kunnen nemen in het gebouw.
 

Woningnood onder jongeren
Change= ontwikkeld een uniek en betaalbaar woonconcept voor werkende jongeren in de leeftijd van 18 tot 30 jaar. Ralph Mamadeus, initiatiefnemer en CEO van Change=  “werkende jongeren vallen op de woningmarkt tussen de wal en het schip. Onderzoek laat zien dat het ontberen van woonruimte de maatschappelijke carrière van deze doelgroep in de weg staat. Zo zijn het ongewenste verloop en het ziekteverzuim onder deze doelgroep fors hoger dan het landelijk gemiddelde. Het is ons doel om betaalbare huisvesting voor deze doelgroep te realiseren en bij te dragen aan toekomstperspectief van werkende jongeren, in Amsterdam en in de andere G4-steden van het land.”

Amsterdam telt in totaal 180.000 jongeren, waarvan 40.000 werkenden met maximaal een Mbo-opleiding. Projectbureau Amsterdam heeft onderzocht dat binnen deze groep 13.000 jongeren dagelijks actief zoeken naar geschikte, betaalbare woonruimte en dat deze jongeren gemiddeld meer dan 10 jaar nodig hebben om een vaste woonplek te vinden.

De verhuur is nog niet gestart. De grote vraag naar betaalbare jongerenwoningen wordt echter bevestigd doordat inmiddels er meer dan 2000 inschrijvingen van kandidaat huurders zijn binnengekomen via de website van Change=.

 

Living as a service
Change= realiseert jongerenwoningen vanuit het concept ‘Werken, Wonen, Leren en Leven’. Dit komt onder andere tot uitdrukking in de betaalbaarheid van de woonruimte welke voor maximaal 575 euro netto per maand worden verhuurd inclusief laminaatvloer en volledig ingerichte keuken en badkamer. Daarnaast kunnen huurders gebruik maken van meer dan 20 voorzieningen waaronder een E-dokter, een belastingadviseur voor jongeren en een Start-People arbeidsmarkt coach. Het gebouw zal een zogenoemde ‘smart building’ worden waarbij hoogwaardig internet, WiFi en e-community services standaard aanwezig zijn. Doordat Change= contracten sluit met andere dienstverleners gaan de bewoners van een Change=-complex er netto minimaal 200 euro per maand in koopkracht op vooruit.

 

Realisatie
De gemeente Amsterdam, en in het bijzonder stadsdeel Zuidoost, heeft de basis gelegd voor de realisatie van dit maatschappelijk relevante project. Daarnaast heeft ABN AMRO de projectfinanciering op zich genomen vanuit het maatschappelijke oogmerk van de bank en de grote maatschappelijke verankering van het project. Het project wordt gerealiseerd door de BAM. Change= wordt bij de verkoop begeleidt door Loyens&Loeff en Capital Value.

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK