Bindelmeer College loopt WK futsal op haar na mis

Bindelmeer College

Het Bindelmeer College heeft deelgenomen aan het WK-kwalificatietoernooi futsal voor schoolteams. In dit toernooi moesten de leerlingen het opnemen tegen het Calvijn College en het Caland Lyceum. Het toernooi werd gespeeld in de sporthal van het Calvijn College.

Het Bindelmeer College had een redelijke voorbereiding gehad op weg naar het toernooi. Elke vrijdagmiddag werd er door de leerlingen na schooltijd getraind. Deze trainingen werden voor de leerlingen een selectieprocedure. Aan de hand van aanwezigheid, kwaliteit en mentale weerbaarheid werden de leerlingen geselecteerd.

De wedstrijden
De eerste wedstrijd tegen het Caland Lyceum verliep voor het Bindelmeer College erg goed. Ze kwamen op een 1-0 voorsprong. Gedurende de wedstrijd hield de fantastisch keepende David Molenaar het Bindelmeer College op de been. In de slotseconden werd er door het Caland Lyceum gescoord en werd de eindstand bepaald op 1-1.

In de tweede wedstrijd stond het Bindelmeer College tegenover het Calvijn College. De Zuidoosters hadden de overhand, maar na een legio kansen bleven zij uiteindelijk met lege handen achter. In de laatste minuten scoorde het Calvijn College de 1-0.

Mooie ervaring
Voetbaldocent Mitchel Blankendal geeft aan dat het een mooie ervaring was voor de jongens: “Het was een kennismaking met een futsal toernooi en verassend zijn we goed voor de dag gekomen. Ik dacht dat wij van de mat zouden worden gespeeld maar het was tot de laatste minuut spannend. Het was ook een eyeopener voor ons omdat het Nederlands elftal veldvoetbal een utopie is voor de meeste van onze leerlingen, maar dat het Nederlands elftal futsal nog een droom kan zijn. Aan onze zijde stak Jelanie Baars er met kop en schouders boven de rest uit. Nu zijn wij aan het bekijken wat de mogelijkheden zijn voor hem bij een futsal club.”

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK