Bijlmerbox pick-up store opent in winkelcentrum Amsterdamse Poort

De Bijlmerbox is een box vol Bijlmer Made-producten die lokale ondernemers een steuntje in de rug geeft. Op zaterdag 9 mei opent in winkelcentrum de Amsterdamse Poort een tijdelijke pick-up store om de Bijlmerbox op te halen of te kopen.

De Bijlmerbox
De Bijlmer zit vol met lokale ondernemers die prachtige en overheerlijke producten maken. Voor hen is de coronacrisis een moeilijke tijd waarin de afname van veel producten wegvalt. Juist nu verdienen deze ondernemers een steuntje in de rug. Bijlmerbox is een initiatief van 11United, HOBU en Grow 2 Inspire om Bijlmer Made-producten te ondersteunen. Zo kun je thuis genieten van de geuren, smaken en verhalen van de Bijlmer, en kunnen lokale ondernemers ook nu hun producten verkopen.

Wat zit er in de Bijlmerbox?
De box bevat twaalf producten zoals kloosterbier van brouwerij Kleiburg, sambal van TNO’s Rizky en boerenkaas van koeien die grazen in de Bijlmer. Dit laat zien dat Zuidoost een veelzijdig stadsdeel is, waar nieuwe producten ontstaan vanuit bijzondere verhalen en samenwerkingen.

Pick-up store in mei
Op zaterdag 9 mei opent de Bijlmerbox pick-up store op Bijlmerplein 154. Gedurende de maand mei kan je hier de Bijlmerbox afhalen of kopen op donderdag- en zaterdagmiddag. Als je de box hier afhaalt kan je een boek over de Bijlmer meenemen, als extraatje: Ridders in de Bijlmer, De betonnen droom of Smibanese woordenboek 2.0.

Stay Sane, Stay Safe
In de pick-up store liggen ook Stay Sane, Stay Safe posters. Die kan iedereen gratis meenemen. Deze posteractie is een initiatief van ontwerpers Lennards en de Bruijn. Naast posters van lokale ontwerpers uit de Bijlmer vind je ontwerpen uit meer dan tachtig landen wereldwijd. Een selectie van de posters wordt ook geprojecteerd op OurDomain, een appartementencomplex in aanbouw dat direct naast het UMC ziekenhuis en station Holendrecht ligt.

Bestellen of kopen
De Bijlmerbox is online te bestellen via 11united.amsterdam/bijlmerbox, of gedurende de maand mei te koop in de pick-up store op Bijlmerplein 154. Openingstijden zijn donderdagmiddag van 12:00 tot 18:00 en zaterdagmiddag van 12:00 tot 17:00.

Lijst met producten in de Bijlmerbox
Kleiburg — drie Siciliaans Wit
BijGein — honing
Rummieclub — Rummieclub Tropical Treat Cocktail
Kunstuitleen — cadeaubon 1 maand gratis kunstuitleen
Patrick’s Catering — wokmarinade en Fernandes
The New Orginals (TNO) — Rizky’s Sambal
Zuidoost Partners — tote bag 1,5 meter afstand
Mick la Rock — Space Babies Notebook
Gein Genoegen — boerenkaas
ZaZa Kitchen — pindakaas Madame Jeanette
Esje’s Cakes — bonbons
Yemayá — groene thee met ginsengwortel

Meer informatie
Meer informatie over de Bijlmerbox is te vinden op 11United.amsterdam/bijlmerbox
Of via Facebook pagina van 11United

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK