Bijlmer van Julia Llewellyn Hjalmarsson

ulia Llewellyn Hjalmarsson

Maandelijks verschijnt een bewoner van het stadsdeel Amsterdam Zuidoost in de rubriek ‘Bijlmer van’. Deze maand kijken we naar de Bijlmer van Julia Llewellyn Hjalmarsson.

Gezinssituatie: Ik woon samen met mijn moeder, vader en kat in Kleiburg. De eerste plek waar ik woonde in de Bijlmer was in Venserpolder, bij mijn oma thuis. Sinds afgelopen jaar werkt mijn vader in Zweden, mijn geboorteland en waar ik gedurende mijn eerste negen levensjaren heb gewoond. Mijn moeder komt uit Curaçao en Ghana. Mijn ouders zijn gelukkig nog samen en mijn vader komt bijna elke week vanuit Zweden naar Amsterdam voor het weekend.

Hobby’s: Acteren/theater, hiermee ben ik begonnen bij Jeugdtheaterschool Zuidoost (JTSZO) in het Bijlmer Parktheater, lezen, muziek luisteren en het Europese Jeugdparlement (EYP). Het EYP is een organisatie die jongeren een mening wil laten vormen over politieke kwesties tijdens verschillende Europese conferenties. Bij deze conferenties leer je nieuwe mensen uit heel Europa kennen, denk je na over wereldproblemen en ga je met elkaar debatteren.

Waarmee verdiende je je eerste geld?
Met bijles geven aan een jongetje met concentratieproblemen en oppassen toen ik in Johannesburg, Zuid-Afrika, woonde (ik heb daar twee jaar gewoond, net voordat ik in Amsterdam kwam wonen). Maar mijn eerste officiële baantje was als afwasser bij De Proefzaak in Bullewijk.

Wie zou je weleens willen ontmoeten?
Ik zou de eerste mens die ooit heeft geleefd willen ontmoeten, ik zou dan zo veel kennis op kunnen doen over hoe de wereld is ontstaan en hoe mensen er toen uitzagen.

Waarvoor kunnen ze je ’s nachts wakker maken?
Voor een lekker liedje. Sommige muziek raakt je, het kan maken dat je op en neer wilt springen, opeens gaat huilen of juist boos wordt. Voor zo’n liedje dat je op een neer laat springen, mag je mij anytime wakker maken.

Beste boek of film?
Beste boek dat ik ooit heb gelezen is de autobiografie van Malcolm X.

Wat wil je nog doen voor je dood?
Voordat ik doodga wil ik een PhD halen, in een film of serie hebben gespeeld en naar alle landen op aarde zijn geweest.

Wat is je levensmotto?
Mijn levensmotto is ‘if not now, when?’, en ‘het kan altijd erger’.

Wat is de mooiste plek in Zuidoost?
De mooiste plek is achter Kleiburg, tussen Kraaiennest en Ganzenhoef, waar je een perfect uitzicht hebt op het water, de metro, een paar hoge flats en het Mama Africa standbeeld.

Wat zou je veranderen als je de baas was Amsterdam Zuidoost?
Ik zou de sociaaleconomische achterstand van veel mensen in de Bijlmer willen verbeteren en jongeren betere toekomstmogelijkheden bieden.

Mooiste herinnering aan Zuidoost?
Toen we net in Venserpolder woonden, had mijn moeder nog geen rijbewijs. Elke keer wanneer we naar de bioscoop wilden, gingen we fietsen. Op de weg terug was het altijd donker en koud, maar toch was de hele rit naar huis naast mijn moeder gezellig. We zongen liedjes en beoordeelde de film terwijl we tussen de huisjes van de Bijlmer fietsten.

Omschrijf jouw Amsterdam Zuidoost in 3 woorden.
Levendig, gezellig en begripvol.

Wat vind je van Bijlmer&Meer?
Een leuke krant.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK