Bijlmer van Jeltje van Nuland

Gezinssituatie: Ik ben nu bijna 18 jaar samen met Dherl Deekman en we hebben twee dochters van 5 en 7 jaar oud.

Hobby’s: Sporten en fietsen. Ik ga altijd overal op de fiets naartoe, want van fietsen word ik gelukkig.

Waarmee verdiende je je eerste geld?
Aardbeien plukken. Ik kom namelijk uit een klein plattelandsdorpje in Brabant.

Wie zou je weleens willen ontmoeten?
Barack Obama

Waarvoor kunnen ze je ’s nachts wakker maken?
Laat mij maar lekker slapen.

Beste boek of film?
Ik heb niet echt één lievelingsboek of film. Ik ben nu aan ’t lezen ‘De Betonnen Droom, de biografie van de Bijlmer en zijn eigenzinnige bouwmeester’, geschreven door Daan Dekker.

Wat wil je nog doen voor je dood?
Naar mijn favoriete landen Suriname, Mexico en Ghana reizen met Dherl en onze kinderen.

Wat is je levensmotto?
Alles wat je aandacht geeft groeit!

Wat is de mooiste plek in Zuidoost?
World of Food. Daar komt heel Zuidoost samen voor het lekkerste eten: bewoners, toeristen en forenzen.

Wat zou je veranderen als je de baas was Amsterdam Zuidoost?
Ik zou World of Food verplaatsen naar de Arenaboulevard, zodat de vele bezoekers daar ook kunnen genieten van de beste keukens van Zuidoost. En ik zou dat kunstwerk van de koe, die nu al jarenlang op het Hoekenrodeplein heel zielig met een ketting vast staat aan een paal, in het gras laten grazen op dat leuke groene heuveltje.

Mooiste herinnering aan Zuidoost?
19 jaar geleden liep ik stage als opbouwwerker bij BZO (wat nu Swazoom heet). Ik voelde me helemaal thuis, mede door de vele bijzondere, positieve mensen die ik in Zuidoost ontmoette. In mei 1999 kregen we met 100 kinderen uit Venserpolder een rondleiding in de Arena. Daar heb ik Dherl leren kennen, die toen ook mee ging als begeleider.

Omschrijf jouw Amsterdam Zuidoost in 3 woorden. 
BIJLMERenZO, ZO!ZijnWij en Bijlmer Parktheater.

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK