ArenApoort: een levendig stadscentrum voor iedereen

De gemeente wil het gebied ArenAPoort verder ontwikkelen. Dit is nodig om ruimte te maken voor nieuwe bewoners, werkplekken en voorzieningen. Samen met betrokkenen zal de ArenAPoortgroeien tot een volwaardig en aantrekkelijk stedelijk centrum voor iedereen.
Om alle ontwikkelingen in goede banen te leiden, werken de gemeente aan een ontwikkelstrategie voor dit gebied. In deze strategie staat wat er tot 2030 gaat gebeuren. Het geeft alle betrokkenen duidelijkheid over de visie op het gebied en de kaders waar alle ontwikkelingen aan moeten voldoen.

De ontwikkelstrategie wordt naar verwachting in mei 2020 gepubliceerd. Er volgt daarna een inspraakperiode waarna de ontwikkelstrategie als onderdeel van het investeringsbesluit ArenAPoort 2020 – 2030 ter besluitvorming wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.

Waar
ArenAPoort is het centrumgebied van Zuidoost en ligt rondom station Amsterdam Bijlmer ArenA. Het gebied bevindt zich tussen het Anton de Komplein en Villa ArenA. Hier bevinden zich onder andere de Johan Cruijff ArenA, winkelcentrum de Amsterdamse Poort en Cumulus Park met het hoofdkantoor van ING.

Wanneer
De ontwikkeling van ArenAPoort bestaat uit meerdere deelprojecten. In juli 2017 startte de bouw van het nieuw ING-hoofdkantoor aan de Frankemaheerd. Dit vormde een belangrijk startpunt van de vele ontwikkelingen in dit gebied. Het hoogtepunt van de ontwikkelingen ligt tussen 2019 en 2025.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK