African Diaspora Performing Arts 2022 in het Bijlmer Parktheater

Op 18, 19 en 20 november 2022 organiseert Untold de 5e editie van het African Diaspora Performing Arts Festival (ADPAF). Een programma vol dans- en muziekvoorstellingen in het Bijlmer Parktheater, Kunstlinie en Theater Zuidplein!

African Arts Exchange
Het thema van het festival is dit jaar “African Arts Exchange”. Een uitwisseling van African Arts is ook echt op het festival te ervaren. Speciaal voor het festival komen de gezelschappen Luthando Arts Academy en Abafazi Bengoma uit Zuid-Afrika. Zij maken een coproductie met de gezelschappen Untold en Black Harmony uit Amsterdam. Uit Ivoorkust komt Karismatik Project die gespecialiseerd is in Afrodance en maakt hier een coproductie met World Of Afro uit Utrecht.

Internationale coproducties en masterclasses
Op vrijdag 18 november 2022 vindt de openingsavond van ADPAF plaats in het Bijlmer Parktheater. Op zaterdag 19 november 2022 vinden er hier ook masterclasses traditionele Afrikaanse dansstijlen en Afrodans plaats onder leiding van de verschillende buitenlandse gezelschappen. In de avond vinden de voorstellingen plaats van de internationale coproducties in de Kunstlinie in Almere.
Het festival sluiten we af met een hele dag in Theater Zuidplein in Rotterdam. Overdag zijn er hier Afrodans masterclasses voor kinderen, tieners en volwassenen en in de avond een vol programma met alle internationale gasten, Black Harmony en Untold.

Het motto van ADPAF is: Je hoeft niet naar het continent Afrika af te reizen om African Performing Arts te zien en te ervaren. Daarvoor organiseert Untold het African Diaspora Performing Arts festival!

ADPAF is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdam Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernard Cultuur Fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, DutchCulture en Gemeente Amsterdam Zuidoost.

African Diaspora Performing Arts 2022 in het Bijlmer Parktheater!

 

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK