50 jaar Bijlmer in een lint van foto’s en teksten

50 jaar Bijlmer

Er wordt alweer vijftig jaar gebouwd, gebeden, gedanst, gedroomd, geflaneerd, gehuild, gelachen, geleerd, geloofd, geplengd, geprotesteerd, gereisd, gesloopt, gespeeld, gesport, gevierd, gevlochten, gewerkt, gewoond, gezocht, gezongen en grootgebracht in de Bijlmer. Uiteenlopende fotografen hebben langer of korter geleden hun blik laten vallen op een gedenkwaardig of juist alledaags moment, terwijl de teksten een kijk geven op de toekomstperspectieven van verscheiden woordkunstenaars.

Hoe uniek is het om de werken van de grote namen uit de 60-er, 70-er en 80-er jaren bij elkaar te zien. Fotografen die zich lieten inspireren door (het ontstaan) van de nieuwe wijk. En hoe mooi is het dat er inmiddels een hele nieuwe generatie jonge professionele fotografen is opgestaan die zich laat inspireren door dezelfde wijk: hun eigen omgeving.

Fiets of wandel de hele route rondom het Gulden Kruispad en bekijk vele momentopnamen uit vijftig jaar Bijlmergeschiedenis en een scala aan visies op de Bijlmertoekomst.

‘Bijlmer door de lens’ is een project ter gelegenheid van 50 jaar Bijlmer. Gerealiseerd door CBK Zuidoost en Vinger.nl in opdracht van gemeente Amsterdam en mede mogelijk gemaakt door Rijkswaterstaat, Wonam en Bordbusters.

Bijlmer door de lens is van 15 juli 2018 tot en met 15 januari 2019 te bezichtigen. Kijk voor meer informatie op www.amsterdam.nl/50JaarBijlmer.

 

Foto: aangeleverd

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK