UPRISE ZO: Paco Núñez is een virtueel storyteller, persfotograaf, campagnestrateeg en content creator.

Paco Núñez is een virtueel storyteller, persfotograaf, campagnestrateeg en content creator. Als voorzitter van ZO ZZP Platform is hij instaat om ondernemers uit Amsterdam Zuidoost te verbinden, ondersteunen en professionaliseren.

 Fotografenfamilie

Opgegroeid tussen de fotoalbums op het eiland Curaçao is zijn ontdekkingsreis als fotograaf begonnen. Met een oom die als één van de weinigen op het eiland onderwaterfotografie deed en overige familieleden die in het fotografie vak actief waren, is Paco met een polaroidcamera begonnen met het vastleggen van verhalen op beeld. Dankzij zijn achtergrond in communicatie weet Paco hoe fotografie het hart van de mens raakt en hen beïnvloedt. “Ik leef mijn leven door verhalen te vertellen met foto’s, video’s en illustraties.”

 Studio-MBK

Beeldende communicatie op een creatieve manier die het hart raakt en duidelijk spreekt, daar staat Studio-MBK voor. In de afgelopen 10 jaar heeft Paco uitlopende freelance opdrachten vervuld. Van huisfotograaf voor het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister Curaçao tot documentairefotografie & persfotografie voor Gemeente Amsterdam, Getty Images, BNN-VARA, stichting Miss IQ en het buitenlandse persbureau  Anadolu Agency, is zijn werk wereldwijd terechtgekomen.  “Ik anticipeer op het maken van de juiste foto.”

ZO ZZP! Platform & Ondernemerschap

De economie in stadsdeel Zuidoost heeft veel te bieden. “Vooral als je creatief bent kan je veel creëren en uitvoeren. Ik geloof sterk in Zuidoost.” Verbonden met Amsterdam Zuidoost wilt Paco ondernemers inspireren om groot te denken maar realistisch te zijn, van talent werk te maken en volhardend en gedreven te blijven. “Er is geen dag dat ik echt werk. Fotografie is een hobby die werk is geworden en ik doe het dan ook met heel veel plezier. Als ik een nee krijg, ga ik dan juist 10 keer harder werken. Je moet wel ondernemen en blijven bewegen. Ik zorg ervoor dat ik steeds beter word en dat ik mijn sterke kanten laat zien. De klant weet daardoor altijd waar hij of zij op kan rekenen en vertrouwen.”

Een paar waardevolle ondernemer tips van Paco:

Wat je als ondernemer vooral kan leren van Paco:

  • Investeer in jezelf. “Het maken van miststappen is nodig. Door in jezelf te investeren zal je groeien. Je verdient het zeker terug.”
  • Maak gebruik van je netwerk. “Connect met mensen uit dezelfde branche, maar kijk verder dan alleen jouw stad, provincie of land.”
  • Altijd kansen zien en benutten. “Ik zie geen problemen, maar ik zie altijd kansen.”

De grootste tip die hij heeft is dat klanttevredenheid voorop staat. “Elke opdracht van een klant, of die nou van een nieuwe- of bestaande klant is, moet naar wens zijn afgerond. Weet wat de klant wil zodat je dat echt kan aanbieden. Zo zorg je voor terugkerende klanten.”

Blijf Paco volgen via:  
Website:         www.studio-mbk.com
Facebook:       Studio MBK
Instagram:      @Paconunezstudio

Foto Paco Núñez door © Guido Koppes

Dit is een artikel uit de ondernemersreeks van Uprise ZO en ZO ZZP Platform. Meer weten over ondernemers en ondernemerschap in Zuidoost? Of ben je zelf ondernemer in Zuidoost? Ga naar www.uprisezo.nl en www.zozzpplatform.nl.

Paco Núñez: In mijn werk ga ik op zoek naar het verhaal achter de mens”
Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK