UPRISE ZO: Melissa Leter, eigenaresse van Now & Leter.

Melissa Leter is creatieve duizendpoot. Met haar bedrijf Now & Leter vertaalt zij het verhaal van de klant terug in het gewenste product.

 

Ruwe diamant

Melissa Leter komt uit een Surinaamse ondernemende familie en woont samen met haar 8-jarige zoon en partner al 11 jaar met trots in woonwijk Venserpolder. Voor haar is Amsterdam Zuidoost een groot netwerk van talent waar het leven gevierd wordt en tegenslagen getransformeerd worden in kansen, innovatie en out-of-the box denken. “Het is een ruwe diamant die steeds mooier wordt. Steeds meer mensen buiten ons stadsdeel beginnen in te zien dat Zuidoost booming is en lokale ondernemers weten elkaar te vinden en zijn ook instaat om lokale opdrachten op te pakken.”

Met een moeder die haar volop vertrouwde en in haar geloofde is zij tijdens haar middelbareschooltijd van het HAVO/VWO naar de modevakschool  gegaan. “Mijn moeder zag mij als opstandige tiener ongelukkig thuiskomen en samen hebben wij de keuze gemaakt om te switchen. Met mijn cijfers en het leren ging het goed maar ik kreeg de ruimte om te doen wat mij echt gelukkig maakte.” De modevakschool bood haar de juiste balans tussen theoretische vakken en haar behoefte om creatief bezig te zijn. Na de modevakschool is ze uiteindelijk door haar passie voor kinderen in het sociaal pedagogisch werk terecht gekomen. Zo heeft zij tot en met 2019 op managementniveau verschillende kinderopvanglocaties mogen leiden. Echter kwam de zorg voor kinderen binnen de kinderopvangorganisatie steeds meer op de achtergrond.

Reis van creativiteit naar Ondernemerschap

Op haar tiende was Melissa al achter de naaimachine te vinden en maakte zij onder andere knuffels, kussens, kleding en gordijnen op maat. “Mijn creatieve outlet om te schilderen en zelf dingen te maken hield mij volop bezig. Ik was bijvoorbeeld 15 toen ik een colbert voor mijn moeder had gemaakt.” De rode draad in Melissa’s leven is de mix tussen creativiteit, leiderschap en professionalisering. Tijdens haar werkzaamheden in loondienst, zat de Melissa niet stil. Gedurende 2011 en 2016 heeft zij het bedrijf ‘Create the moment’ gehad waar zij voor feestjes popcorn- en suikerspin machines verhuurde, ballonnenfiguren maakte en kinderen schminkte. Het geven van schildercursussen en workshops hield haar ook bezig. De vrijheid, trots en het kunnen doen waar zij van houdt inspireert Melissa om te blijven ondernemen. “Het is een zegen om zo creatief te zijn.” Met de visie om van haar bedrijf een familiebedrijf te maken was het maken van de afweging- in loondienst blijven of fulltime ondernemer zijn- snel gemaakt. Steeds meer opdrachten kwamen binnen. Ze zag dat ze met haar diensten in haar levensonderhoud kan voorzien. “Ik ga gewoon de sprong wagen en officieel voor mezelf beginnen.”

 Now & Leter

Als creatieve ondernemer begon Melissa begon in september 2019 met haar bedrijf ‘Now & Leter’, een design en belettering studio.

Met een breed scala aan diensten bestaat het aanbod uit:

1) Bedrukking van (werk)kleding en interieur textiel & decoratie,

2) Belettering van en reclame op onder andere winkel- en kantoorpanden,

3) Grafisch design en foto art.

Op aanvraag ontwerpt zij van een idee en concept een product. Zo kan je bijvoorbeeld bij haar terecht voor raam- en muurstickers, custom made kraamcadeaus, bedrukte T-shirts of hoodies en digitale aankondigingen zoals flyers en uitnodigingen.

 

De doelgroep van Now & Leter zijn klanten die opzoek zijn naar maatwerk en gepersonaliseerde ambachtsproducten.

Middels doorverwijzingen, mond-op-mond reclame en door actief deel te nemen aan projecten en netwerkbijeenkomsten is Melissa in staat om klanten te bereiken. Via social media en directe verkoop legt zij haar focus op potentiële klanten. “Als de klant mij niet weet te vinden, weet ik die zelf wel te vinden. Je moet als ondernemer ook het lef hebben om zelf kansen te creëren en de klant op te zoeken. Ik houd van contact maken.”

 

De belangrijkste ondernemers les van Melissa:

Wees niet gebrand op perfectionisme maar focus op jouw krachten en zie hulpvragen als een versterking, want het kost tijd en zelfvertrouwen. ”Creatief zijn en ondernemen zijn echt twee verschillende dingen. Ik ben gezegend en dankbaar voor het talent en mijn creativiteit maar ondernemerschap heeft zoveel kanten. Wees als ondernemer bereidt om te investeren in die ene boekhouder of website designer. Het scheelt echt.”

Blijf Melissa Leter en Now & Leter volgen via:

Website:         Nowandleter.nl

Facebook:       Now & Leter

Instagram:      @Nowandleter

Contact:          info@nowandleter.nl

 

 

Dit is een artikel uit de ondernemers reeks van Uprise ZO en ZO ZZP Platform. Meer weten over ondernemers en ondernemerschap in Zuidoost? Of ben je zelf ondernemer in Zuidoost? Ga naar www.uprisezo.nl en www.zozzpplatform.nl.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK