Untold presenteert 4e editie African Diaspora Performing Arts Festival

Untold presenteert met trots de 4e editie van het African Diaspora Performing Arts Festival (ADPAF) op 10,12,13 en 14 november 2021. Het eerste interdisciplinaire festival in Amsterdam en Almere waarbij de Afrikaanse podiumkunsten centraal staan. De verbinding van traditionele- en hedendaagse Afrikaanse- en Caribische kunstvormen & tradities komen tot uiting in het thema van dit jaar: ‘We Are Africa’.

We Are Africa laat zien hoe verschillende kunstdisciplines verbonden en geïnspireerd zijn met het continent Afrika. Je hoeft dus als kunstenaar en bezoeker niet naar het continent Afrika te gaan om African Performing Arts te zien en te ervaren. Daarvoor organiseert Untold het African Diaspora Performing Arts festival.  Het programma bestaat uit een seminar, dans masterclasses, muziekworkshops, theatervoorstellingen en optredens van internationale dansgezelschappen uit Ghana, Ivoorkust en Suriname. Tickets & info via bijlmerparktheater.nl en kunstlinie.nl

Woensdag 10 November 2021
Untold start het festival op woensdag 10 november met het seminar Heritage meets Performing Arts. Onder leiding van consultant en voormalig lector inclusief onderwijs Aminata Cairo gaan deskundigen in gesprek over diversiteit en inclusiviteit binnen de kunst- en cultuursector in Nederland. Deelnemers en deskundigen komen tijdens het seminar met actiepunten ter bevordering van inclusiviteit en diversiteit in de programmering.

Vrijdag 12 November 2021
De officiële aftrap van het festival is tijdens de openingsavond op 12 november met de dansvoorstelling Twinfest van de dans- en theatergezelschappen Untold en Ghana Dance Ensemble. In deze dansvoorstelling worden tradities en rituelen zichtbaar bij de viering van de geboorte van tweelingen onder de Ghanese ‘Ga’ bevolking.
Op het programma van deze avond speelt ook de theatervoorstelling Taal van de Goden van Untold op waarin bezoekers worden meegenomen in het verhaal over legerleider ‘Taharqa’ uit Kemet.


Zaterdag 13 November 2021

Op zaterdag 13 november staan er voor de bezoekers diverse meedoe activiteiten op het programma. Masterclasses West-Afrikaanse dans, Coupé Décalé en Soca van de internationale dansgezelschappen ‘Karismatik Project’ uit Ivoorkust, ‘The Myztikalz’ uit Suriname en ‘Ghana Dance Ensemble’ uit Ghana.
Ook kunnen bezoekers van het festival in de Kunstlinie actief genieten van het Winticoncert Anyame van de muziek- en zangformatie Black Harmony. In Anyame neemt Black Harmony het publiek mee in een muzikale reis waarin de oren en ziel een imposant ervaring zullen beleven.

Zondag 14 November 2021
Zondag 14 november staat volledig in het teken voor jong en oud. Overdag zijn er speciaal voor jongeren tussen de 8 en 17 jaar muziekworkshops. De jongeren leren tijdens deze workshops verschillende Afrikaanse instrumenten en ritmes bespelen uit Senegal & Ghana.

Als klap op de vuurpijl wordt het avondprogramma afgetrapt met de première van muziektheatervoorstelling Muziki waarin de muzikanten van Eternity Percussion de evolutie van traditionele Afrikaanse percussie tot aan de hedendaagse Afro-Caribische marching-drum laten zien.

Samenwerkingspartners
Het African Diaspora Performing Arts Festival is mede mogelijk gemaakt door o.a. Amsterdam Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten, Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernard Cultuurfonds, BNG Cultuurfonds en Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuidoost. De samenwerkingspartners zijn Black Harmony, Stichting Eternity Percussion, ZUIDOOST&Meer en Be Your Own Hero.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK