Uitreiking van 4000 bibliotheekpassen aan kinderen in Amsterdam Zuidoost

De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) heeft alle basisschoolleerlingen in Amsterdam Zuidoost een eigen lidmaatschapspasje van de bibliotheek aangeboden. Er zijn inmiddels al meer dan 4000 geïnteresseerde leerlingen uit dit stadsdeel voor ontvangst van een persoonlijke bibliotheekpas. Een OBA-jeugdlidmaatschap is voor ieder kind gratis, maar juist door het daadwerkelijk uitreiken van fysieke pasjes wil de OBA de drempel om een bezoek te brengen aan de bibliotheek nog meer verlagen. De actie valt onder een breder Amsterdams leesoffensief met als hoofddoel om het leesplezier en de taalvaardigheid te vergroten. 
 
Aankomende vrijdagmiddag vindt de start van deze grootschalige passenuitreiking plaats op het plein in Zuidoost dat de basisscholen Crescendo, De Blauwe Lijn en Onze Wereld met elkaar verbindt. De leerlingen van deze drie scholen krijgen dan hun eigen pasje feestelijk overhandigd. Het ‘passenfeest’ wordt gehost door presentator, influencer, muzikant, acteur en YouTuber Défano Holwijn. De allereerste ledenpas wordt symbolisch overhandigd door Tanja Jadnanansing, stadsdeelvoorzitter van Zuidoost.
De uitreiking vind plaats;
Vrijdag 28 oktober
Van 13.45 uur – 14.15 uur op het plein in Zuidoost dat de basisscholen Crescendo, De Blauwe Lijn en Onze Wereld met elkaar verbindt (Kortvoort 61)
Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK