Trots op nieuw Sportloket Zuidoost

Trots. Super trots! Dat ben ik op het Sportloket Zuidoost. Op 1 juni dit jaar mocht ik dit openen. Het loket zit in het  oude postkantoor in de Amsterdamse Poort, naast I am Young. Inwoners van Zuidoost kunnen nu tijdens werkdagen gewoon naar binnenlopen om voorgelicht te worden over het sportaanbod in Zuidoost. Ook is er sinds 1 juni bus met een mobiel sportloket. Daarmee gaan we de wijken om op di manier het (gratis) sportaanbod in Zuidoost onder de aandacht te brengen. Kortom, het is zo laagdrempelig mogelijk. 

Ook zijn er op verschillende plekken sportcontainers neergezet, waar met actieve sleutelfiguren allerlei sporten kunnen worden beoefend. Dat is naast de Sport en Funtour waar op maandag, woensdag en vrijdagmiddag om 14.3o uur kinderen gratis – en vooral op een leuke manier kunnen bewegen.

Prachtige plekken om te wandelen
Zuidoost leent zich uitstekend voor wandelen. Het is ruim, met veel groen en prachtige plekken zoals het Diemerbos, de Gaasperplas of de Oudekerkerplas. Op 25 juni gaan we met wandelverenigingen van Zuidoost Coronaproof wandelen. Zelf wandel ik elke ochtend minstens een uur. Ik kan het iedereen aanbevelen die daar tijd voor heeft.

Zo dicht mogelijk in de wijken
Het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost werkt er samen met partners hard aan om de vele vormen van ondersteuning vanuit de gemeente, de wijken in te krijgen. Zodat zoveel mogelijk inwoners van Zuidoost daarvan kunnen profiteren. Ik denk dan aan de coronabus, de jongerenbus.

Dit komt bijvoorbeeld ook aan bod via onze radio-interviews met zenders uit Zuidoost.

Ook hebben we flying squads om voorlichting te geven over  de vele speciale armoede regelingen, waar nog meer mensen gebruik van kunnen maken. We krijgen nu buurtteams op wijkniveau waarbij de inwoners terecht kunnen met vragen over zorg, wonen, gezondheid, geld, meedoen of veiligheid. Toch is het nog steeds niet genoeg. Teveel mensen missen nog de ondersteuning die er al is en dat is zonde. We werken er hard aan om deze ondersteuning nog beter in onze wijken te organiseren.

Meer weten over het Sportloket Zuidoost?
Mail naar of bel met sportloket@zuidoostbeweegt.nl, 06-34450866.
Het loket zit in de Amsterdamse Poort, aan
 Bijlmerplein 698.

Voor meer informatie over sport en bewegen; kijk ook eens op:

https://zuidoostbeweegt.nl.

Marlon Landbrug (links) met Jakob Wedemeijer (rechts) bij de opening van het nieuwe hockeyveld.

Jakob Wedemeijer,

Lid dagelijks bestuur stadsdeel Zuidoost

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK