“TechGrounds haalde de tech in mij naar boven!”

Sitsofe Owusu (40) vertelt over de IT-opleiding die zij volgt in Amsterdam Zuidoost via Amsterdam Smart City School en TechGrounds.

Hoe begon je aan het IT-traject?

“Ik ging als morele steun mee met mijn werkloze kennis naar de informatieavond van Techgrounds in Zuidoost. Alles wat ik daar hoorde vond ik zo interessant, dat het me eigenlijk heel leuk leek voor mezelf! Na de try-out dagen heb ik me aangemeld, zonder enige technische IT-achtergrond. Ik werd echt in het diepe gegooid. Het was pittig, maar ik ben na 5 maanden geslaagd voor de opleiding Cloud Engineer en nu volg ik de verdiepende opleiding Developer en Operations.”

Wat maakt deze opleiding zo interessant voor jou?

“TechGrounds haalde de tech in mij naar boven! De IT is een hele andere wereld. Er komt zoveel bij kijken als je even iets opzoekt op internet of een website bezoekt. In de opleiding leerde ik hoe een website gebouwd is en hoe bedrijven op een veilige manier gegevens kunnen opslaan in de cloud. Vroeger leek programmeertaal ‘abracadabra’, nu begrijp ik waar het over gaat. En hoe verder je erin gaat, hoe duidelijker het wordt. Steeds meer dingen vallen op zijn plaats, dus het wordt alleen maar leuker.”

Wat deed je voordat je begon aan het IT-traject?

”Ik werk al 20 jaar als laborant in het OLVG ziekenhuis, maar vanwege ernstige gezondheidsklachten is mijn werk op die afdeling nu beperkt. Ik wil graag in het ziekenhuis blijven werken, dus ik hoop mijn werkzaamheden in het laboratorium te combineren met werk op de ICT afdeling. Ik ben een bezige bij, nieuwsgierig en leergierig, dus deze omscholing is een mooie kans om mijn leven opnieuw in te richten.”

 Heb je tips voor werkzoekenden?

It is never too late to become what you were meant to be. Laat je niet afschrikken door ICT. Het is gewoon een kwestie van doen!”

Het IT tech-traject van TechGrounds in samenwerking met Amsterdam Smart City School is gestart in maart 2020 in de Johan Cruyff ArenA. De cursus is ontwikkeld door Amazon Web Services/Restart. Het traject is bedoeld voor bewoners uit Amsterdam Zuidoost en omgeving die zich willen bijscholen of omscholen in de IT-branch. Abdessamad Dari (Managing Director van TechGrounds): “Heb je ooit gedacht aan een carrière in de IT? Onderschat jezelf niet! Voor iedereen zijn er passende mogelijkheden, ongeacht je werkervaring, persoonlijke beperkingen of financiële situatie.”

Meer info: www.techgrounds.n

Sitsofe Owusu:“TechGrounds haalde de tech in mij naar boven!”
Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK