Raam van woning aan diggelen na explosie

Bij een woning aan de Bernard Shawsingel is maandagavond een explosief afgegaan. Van een van de ruiten is bijna niets meer over en het kozijn eromheen is ontzet. Niemand raakte bij de explosie gewond.

De politie deed na de explosie onderzoek bij de woning. Daarbij was ook de Teamleider Explosieven Verkenning (TEV), gespecialiseerd in explosies, aanwezig.

De explosie gebeurt rond 20.55 uur. Op dat moment zijn er geen mensen in de woning aanwezig. Een getuige ziet dat een man op een scooter uit de omgeving van de explosie snel wegrijdt.

Volgens de omschrijving van de politie zou het gaan om een man van ongeveer 30 jaar, rond de 1,85 meter lang, lange zwarte baard, in het donker gekleed en met bebloede handen. Hij zou op een zwarte scooter met windscherm en gele kentekenplaat rijden.

Afzetting

De politie deed na de explosie onderzoek bij de woning. Daarbij was ook de Teamleider Explosieven Verkenning (TEV), gespecialiseerd in explosies, aanwezig. Een deel van de straat werd voor het onderzoek afgezet.

“Uit onderzoek blijkt dat kort daarvoor een explosief aan het raam, aan de voorzijde, van de woning is geplakt en tot ontploffing is gebracht”, schrijft de politie. Er is nog niemand voor de explosie aangehouden.

Op de zondagavond daarvoor was het ook al raak, en gaat er bij deze woning een explosief af aan de zijkant van de woning met de hoek van de Alfred Doblinstraat. De schade blijft op dat moment bij roetschade.

De politie roept getuigen van beide explosies op zich te melden en is een onderzoek naar beide zaken gestart.

 

Deel dit bericht op social media
Posted in 112
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK