Ondernemer van de maand: Barbara Boid

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Barbara Boid, mensen kennen mij ook als Angel. Geboren in Paramaribo maar opgegroeid in Culemborg en op mijn 23e verhuisd naar Amsterdam Zuidoost.

Wat zijn je hobby’s / interesses?
Muziek blijft mij altijd interesseren, verder boks ik al enige tijd in combinatie met fitness en cardio. Het boksen vind ik super!

Waarom ben je ondernemer geworden?
Na 15 jaar in loondienst te zijn geweest bij verschillende IT-detacheringsbureaus leek het mij tijd om mijn eigen bedrijf te starten.

Hoe heet je bedrijf?
BB-inIT, BB uiteraard voor mijn naam en ‘in IT’ omdat ik voornamelijk kandidaten bemiddel in de IT-sector.

Wat doet jouw bedrijf?
Ik doe een aantal dingen: bemiddeling van IT-professionals voor tijdelijke opdrachten, werving en selectie. Hierbij bemiddel ik opdrachtgevers en kandidaten in een vaste aanstelling.

Hoe ben je in dit vak begonnen?
Na een carrière in de muziek, in de popgroep Nasty ben ik een uitzendbureau binnen gestapt om op zoek te gaan naar een tijdelijk baantje. Toen werd mij een functie bij het uitzendbureau zelf aangeboden als trainee intercedente. Zo ben ik in de uitzend/detacheringsbranche terecht gekomen.

Wie zijn jouw klanten?
Mijn klanten zijn heel divers. Ik lever kandidaten aan verschillende IT-dienstverleners maar ook aan ziekenhuizen, zorginstellingen, woningbouwcoöperaties, verzekeraars en aan hele technische bedrijven.

Waarom kiezen klanten voor jouw bedrijf?
Ik denk dat opdrachtgevers mij kiezen omdat ik persoonlijk betrokken ben. Zeker met werving en selectietrajecten ga ik echt voor zowel kandidaat als klant op zoek naar de beste match. Daarnaast lever ik uitsluitend goede professionals, anders lever ik liever niet. Dat is niet altijd vanzelfsprekend in de detacheringsbranche.

Hoe zou je jezelf omschrijven als ondernemer?
Gepassioneerd en betrokken. Ik vind mijn werk erg leuk en vind het belangrijk dat iedereen tevreden is. Daarnaast ben ik erg gepassioneerd omdat ik het als een zegen zie dat ik mijn eigen bedrijf mag hebben.

Waarom juist in Amsterdam Zuidoost ondernemen?
Ik woon in Zuidoost, dus dat is ideaal. Daarnaast is het goed bereikbaar en een prachtig mooie omgeving, vol in ontwikkeling met prominente bedrijven om mij heen.

Wat of wie heeft de meeste indruk op je gemaakt in je carrière?
De steun die ik heb gekregen om voor mezelf te starten heeft veel indruk op mij gemaakt. Het is altijd fijn als mensen je steunen en motiveren in je keuzes. Het geeft je extra kracht om door te zetten.

Hoe laad jij jezelf weer op?
Ik wissel mijn werk af met veel plezier. Een lunch of etentje met een klant of kandidaat geeft mij altijd weer positieve energie.

Wat is de belangrijkste ondernemers les die je zou willen delen?
Een cliché: geloof in jezelf en geef niet op!

Wat is je favoriete quote? Van wie is de quote?
‘’Try before you die’’, ook een cliché maar het is toch echt zo. Je kan dromen over de dingen die je graag zou willen maar je kan ze ook proberen te bereiken voor het te laat is.

Wat zijn je verdere ambities?
Verder groeien met mijn eigen bedrijf en andere leuke projecten opstarten samen met andere ondernemers.

 

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK