Nieuwe Kindercommissie Zuidoost bekend

Voor de 9-jarige Naeem komt een droom uit. Hij scoorde zo goed in de finale dat hij deel gaat uitmaken van de nieuwe Kindercommissie Zuidoost. In die finale sprak hij nog een grote droom uit voor Zuidoost.  “Dat iedereen zich veilig voelt. En dat wil ik graag aanpakken met voorlichting voor mensen om geweld te voorkomen, overzichtelijke straten en dat kinderen op school les krijgen over veiligheid.”

Naaeem kwam samen met twaalf anderen als beste uit de bus. De dertien leden komen op 27 oktober bij elkaar. Dan wordt de nieuwe Kindercommissie Zuidoost geïnstalleerd. Het gaat om: Denilio Sleeswijk, Sa’diyah Adalat, Shakonie Tam, Naeem van den Witteboer, Kayla Verdooren, Givendyo Hart, Leah Khan, Alae Admi, Jair Renfrum, Zainab Ali, Luba Yakubu, Charaeynis Febis en Sky Rustenburg. De leerlingen komen van Crescendo, As-Soeffah, Wereldwijs, Bijlmerhorst, De Knotwilg en De Blauwe Lijn.

Een nog beter Zuidoost
De twintig finalisten pitchten hun idee voor een nog beter Zuidoost in Pathé Arena. Een jury koos de dertien kinderen die de beste pitch gaven. Ruim honderd kinderen uit diverse basisscholen meldden zich aan om lid te worden van de nieuwe Kindercommissie Zuidoost.  De jury selecteerde twintig finalisten.

Eerste stadsdeel met een Kindercommissie
Zuidoost was het eerste stadsdeel met een kindercommissie. Het stadsdeelbestuur van Zuidoost vindt de mening van kinderen belangrijk. “Ik bewonder elke keer weer het enthousiasme, de passie en de overtuigingskracht van onze jongeren. Zuidoost telt relatief veel jongeren.  Ik spreek hen vaak en weet dat zij vaak frisse en creatieve ideeën voor hun eigen woonomgeving hebben. Wij vinden het belangrijk om hun stem te horen. Ik verwacht er veel van,” stelt stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing.

Hun stem horen
In de Kindercommissie Zuidoost laten kinderen hun stem horen. De leden van de Kindercommissie kiezen zelf hun onderwerpen. Over elk onderwerp geven ze advies aan het bestuur van het stadsdeel. Ze komen tijdens het schooljaar maandelijks bij elkaar om te vergaderen.

Met dank aan: Pathé Arena
Fotograaf: Sanne Couprie

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK