Kinderen in Zuidoost pleiten voor meer liefde

Een plan voor meer liefde in Zuidoost. Dat gaat de Kindercommissie Zuidoost, komende woensdag 30  juni tijdens de afsluiting van seizoen 2020-2021, onthullen. Het vormt het sluitstuk van een thema waar de commissie zich de afgelopen maanden mee bezig hield. Hard nodig ook, als tegengeluid tegen soms oplaaiend geweld. En dat gaat de Kindercommissie aan het hart. “Zuidoost is een prachtig stadsdeel, waar je veilig moet kunnen opgroeien. Dat staat voorop.” De onthulling van  de opbrengst is van 15-18 uur live te volgen via het YouTube-kanaal van de kindercommissie Zuidoost

Tanja Jadnanansing, voorzitter van stadsdeel Zuidoost, is onder de indruk van het werk én vooral van de bezieling van de Kindercommissie. “Het is fantastisch hoe deze kids hun nek uitsteken en zich inzetten voor ons mooie Zuidoost. Zo jong en zo betrokken. Ze zijn een voorbeeld voor jong en oud. Ik ben supertrots.”

Oplossingen
Zuidoost was jaren terug het eerste stadsdeel dat kwam met een Kindercommissie. Ieder schooljaar jaar nemen kinderen uit groep 7 van verschillende basisscholen in Zuidoost plaats in de kindercommissie. Zij geven advies over onderwerpen die in het stadsdeel spelen, maar komen ook met oplossingen. Tijdens hun zittingsperiode werken ze aan een plan om van het stadsdeel een fijnere plek te maken. Dat plan voeren ze aan het einde van de periode uit.

Liefde zichtbaar maken
De commissieleden voegen in hun plan meer liefde in het stadsdeel toe en maken het zichtbaar. Op woensdag  30 juni van 15.00 tot 18.00 uur sluit de kindercommissie haar periode af. De opbrengst van hun werk wordt samen met stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing gepresenteerd. Ze nemen de deelnemers mee naar verschillende plekken in Zuidoost.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK