UPRISE ZO: Marleen Creton eigenaresse van BijlmerBox, Jewelz for Jewelz & Grow 2 Inspire

Marleen Creton is een groeiende ondernemer. Met twee totaal verschillende ondernemingen en doelgroepen, van sieraden tot persoonlijke groei en professioneel netwerken, straalt zij diversiteit uit. Voor Marleen is netwerken dan ook een keyword voor het ondernemen. Dankzij haar netwerkskills heeft ze grote stappen gezet. In een gesprek met team Uprise ZO & ZO ZZP Platform vertelt zij meer hierover. 

 

Sieraden die je schoonheid benadrukken
Marleen is de eigenaresse van Jewelz for Jewelz en Grow 2 Inspire. Twee hele verschillende ondernemingen die zij allebei met veel liefde heeft opgericht. Sinds 2014 is Marleen al bezig met Jewelz for Jewelz, waarmee zij laser-gesneden sieraden verkoopt aan vrouwen die bewust zijn van hun schoonheid en dit willen benadrukken met statement sieraden. De inspiratie kwam van een collega die haar met kraaltjes gemaakte sieraden verkocht. Op een dag besloot zij zelf creatief aan de slag te gaan en sieraden te maken. “Ik werd zo behendig hierin, er werd iets in mij opgewekt. Ik wilde eerst alleen creëren, maar na een tijd ontstond er vraag naar.” Deze vraag heeft gezorgd voor de geboorte van Jewelz for Jewelz.

 

Persoonlijke groei én professioneel netwerken
Voor en tijdens Jewelz for Jewelz heeft Marleen veel aandacht besteed aan het uitbreiden van haar netwerk. Zij werd omringd door startende ondernemers met verschillende behoeftes voor wat betreft hun ontwikkeling. Dit werd een basis voor haar tweede onderneming: Grow 2 Inspire. Met Grow 2 Inspire zet Marleen haar netwerk in voor andere lokale ondernemers. Het doel is om haar eigen groei op verschillende manieren in te zetten zodat andere ondernemers geïnspireerd raken. Zij helpt andere ondernemers bij hun persoonlijke groei, maar ook de groei van hun omzet en netwerk. Door zichzelf uit te dagen om op andere plekken te komen zorgt zij ervoor dat klanten in contact komen met personen waar zij zelf niet zo snel in contact mee komen.

 

Diversiteit zorgt juist voor balans
Door de verschillen in de ondernemingen bereikt Marleen uiteraard een nog groter en meer divers netwerk. Met Jewelz for Jewelz bereikt zij vooral vrouwen. “De zelfbewuste vrouw die haar schoonheid wil benadrukken. Je moet je kunnen inleven in de doelgroep vind ik.” Ook voor Grow 2 Inspire kan zij zich volledig inleven in de doelgroep. Elke ondernemer is uiteraard begonnen als starter. “Ik ben ook een opkomende ondernemer. Ik ben nog steeds lerende. Ik ontdek steeds nieuwe dingen over mijn wijze van ondernemen en zet mezelf steeds meer in de markt.” Het is voor Marleen alleen maar fijn dat haar ondernemingen zo verschillend zijn. “Met Jewelz for Jewelz komt mijn creatieve kant tot uiting. Vooral na een drukke week voor Grow 2 Inspire kan ik lekker sieraden schilderen of iets moois ontwerpen. Dan ga ik over van hoofdzakelijk denk- en regelwerk naar meer handenwerk. Die balans heb ik echt nodig.”

 

Een paar waardevolle ondernemers-tips van Marleen

Wat je als ondernemer vooral kan leren van Marleen zijn de volgende dingen:

  • Zet je kennis en ervaring in. “Wees bewust van wat je kunt en weet!”
  • Focus op positieve dingen. “Wees zuinig op jouw energie.”
  • Ook zichtbaarheid is heel belangrijk. “Ik ben voor de coronacrisis veel naar evenementen geweest en dus zichtbaar. Als men niet weet wie je bent, dan kun je je verhaal ook niet goed overbrengen. Jij maakt jouw product!”
  • Spar met andere ondernemers. “Het is belangrijk om ervaringen te delen en te praten over waar je tegenaan loopt als ondernemer. Je open en kwetsbaar opstellen tijdens een gesprek met een andere ondernemer kan je veel inzichten opleveren.”

 

Door het netwerken is zij in contact gekomen met Uprise ZO. Zij zag vooral de waarde in het creëren van zichtbaarheid voor ondernemers. De grootste tip die zij heeft is dan ook “Werk aan je zelfkennis zodat je weet waarom je doet wat je doet. Of waarom je niet doet wat je hoort te doen om het beste uit jezelf te halen.

 

Bijlmerbox met Bijlmer-made producten om weg te geven
Momenteel is Marleen heel trots op de Bijlmerbox, een succesvol initiatief om lokale ondernemers te ondersteunen tijdens, maar zeker ook ná de huidige Coronacrisis. Koopt men een box, dan zitten daar producten in van circa 10 ondernemers, zoals pindakaas met Madame Jeannet peper, wokmarinade, maar ook heerlijke chocolade bonbons, allemaal Bijlmer-made.

 

Bijlmerbox Pop Up Store op Bijlmerplein

De Bijlmerbox is een goed voorbeeld van hoe Grow 2 Inspire ondernemers wil laten groeien. Marleen is met de Bijlmerbox een verbinder tussen kleine en grote bedrijven. Zij wil de Bijlmerbox in diverse formaten aanbieden als relatiegeschenk, bijvoorbeeld voor evenementen en meetings, maar ook als kerstgeschenk. Binnenkort kan de Bijlmerbox ook middels een giftcard worden aangeschaft. Dan is die nog makkelijker weg te geven. Ook komt er in de maanden november en december een Bijlmerbox Pop Up Store op het Bijlmerplein.

 

Blijf Marleen volgen via:  

website: www.bijlmerbox.nl

facebook: Bijlmerbox, Grow 2 Inspire

Instagram @grow.2inspire en @jewelzforjewelz

Foto Marleen Creton door Gerda Dalen
Foto Bijlmerbox door Coco Olakunle

Dit is een artikel uit de ondernemersreeks van Uprise ZO en ZO ZZP Platform. Meer weten over ondernemers en ondernemerschap in Zuidoost? Of ben je zelf ondernemer in Zuidoost? Ga naar www.uprisezo.nl en www.zozzpplatform.nl.

Marleen Creton: Je bent een krachtig persoon en dit mag je ook uitstralen!”

 

 

 

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK