“Ik blijf mezelf continue ontwikkelen in mijn IT vakgebied!”

Ben Buitendijk (62) vertelt over de IT-opleiding die hij volgt in Amsterdam Zuidoost via Am-sterdam Smart City School en TechGrounds.

Hoe begon je aan het IT-traject?
“Ik zag TechGrounds op een banenmarkt en de opleiding Cloud Engineer sloot goed aan bij mijn eerdere werkervaring in de automatisering. De opleiding ging van start in de sky lounge van de Johan Cruyff Arena, maar vanwege Corona volgden we de rest van de basisopleiding online. Het is een intensief fulltime traject van minimaal 3 maanden met inleidingen van een learning coach, opdrachten, projectgroepen en veel zelfstudie. Zo bereid je je goed voor op de arbeidsmarkt, want werkgevers verwachten tegenwoordig ook dat je veel zelf uit-zoekt. We leerden alles over opslag in de cloud, ofwel op internet. Inmiddels heb ik mijn certificaat behaald en volg ik de vervolgcursus, waarin ik me verder verdiep in alle cloud services die er zijn.”

Wat maakt deze opleiding zo interessant voor jou?
“De internetverbindingen zijn tegenwoordig zo goed, dat je eigenlijk permanent online kunt zijn. En door de Coronacrisis is online werken echt een structurele zaak geworden. Ik heb er van genoten om met alle deelnemers online samen te werken. Het waren deelnemers met hele verschillende achtergronden, zowel qua leeftijd als qua culturele achtergrond en werk-ervaring.”

Wat deed je voordat je begon aan het IT-traject?
”Ik heb heel lang als programmeur in de automatisering gewerkt bij diverse bedrijven, onder andere bij IBM. Ook ben ik een tijdje postbode geweest.”

Hoe zie je jouw toekomst op de arbeidsmarkt?
“Ik kan mijn creativiteit kwijt in het ontwikkelen van user interfaces van websites en ik hou ervan om een ideale ervaring voor gebruikers te creëren met mooie grafische vormgeving. Dus ik wil graag zo snel mogelijk mijn kennis en ervaring inzetten als Cloud Developer.”

Heb je tips voor werkzoekenden?
”Maak een profiel aan op LinkedIn en kijk wat voor online trainingen ze daar allemaal te bieden hebben. Blijf leren en je kennis uitbreiden!”

Het IT tech-traject van TechGrounds in samenwerking met Amsterdam Smart City School is gestart in maart 2020 in de Johan Cruyff ArenA. De cursus is ontwikkeld door Amazon Web Services/Restart. Het traject is bedoeld voor bewoners uit Amsterdam Zuidoost en omge-ving die zich willen bijscholen of omscholen in de IT-branch. Abdessamad Dari (Managing Director van TechGrounds): “Heb je ooit gedacht aan een carrière in de IT? Onderschat je-zelf niet! Voor iedereen zijn er passende mogelijkheden, ongeacht je werkervaring, persoon-lijke beperkingen of financiële situatie.” Meer info: www.techgrounds.nl

Ben Buitendijk: “Ik blijf mezelf continue ontwikkelen in mijn IT vakgebied!” (Foto: Marie-Louise Hodge)

 

 

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK