Getuigen gezocht van gewapende straatroof Nieuwlandhof

Op de parkeerplaats bij het Nieuwlandhof in Amterdam Zuidoost is op dinsdag 14 juli 2020 een 20-jarige man rond 23.00 uur onder bedreiging van een vuurwapen beroofd. De politie zoekt getuigen van deze beroving.

Op het Nieuwlandhof heeft de 20-jarige man rond 22.50 uur een afspraak met een bekende voor het kopen van goederen. Met deze bekende, een 16-jarige man uit Amsterdam, gaat hij vervolgens naar de parkeerplaats. Daar wordt het slachtoffer door de bekende en drie andere mannen, allen rond de 16 jaar, met geweld en onder dreiging van een vuurwapen beroofd van zijn telefoon. Hierbij is mogelijk een schot gelost. De vier verdachten rennen daarna weg richting het Nieuwlandhof.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Eén verdachte, de 16-jarige uit Amsterdam, is in zijn woning aangehouden. De recherche is een onderzoek gestart en is nog op zoek naar de andere drie verdachten.

Getuigenoproep
De recherche komt graag in contact met getuigen van deze beroving, of mensen die op een andere wijze over informatie beschikken. Ook mensen die na het horen van een harde knal rond 23.00 uur iets hebben gehoord of gezien, spreken we graag. Daarnaast komen we graag in contact met de bestuurder van een motorscooter die rond 23.00 uur op de Nieuwegeinlaan richting de Meibergdreef reed. Mogelijk heeft hij of zij iets gezien.

Deel dit bericht op social media
Posted in 112
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK