Gemeente en private partijen samen voor een sterk Zuidoost

Dirk de Jager, bestuurder van stadsdeel Zuidoost, Sjoukje Alta, stedelijk directeur van de gemeente Amsterdam en Henk Markerink, voorzitter van de nieuw opgerichte gebiedsorganisatie ‘Zuidoost City’ ondertekenden op 27 mei een samenwerkingsovereenkomst in The Extra Mile in Zuidoost. Zuidoost City bundelt hiermee samen met de gemeente Amsterdam en andere stakeholders de krachten om de grootschalige ontwikkeling in het gebied vorm te geven en om Zuidoost krachtig op de kaart te zetten.

Dirk de Jager: ‘Ik ben super blij met deze samenwerking. Hiermee kunnen we nog beter laten zien wat voor moois Zuidoost te bieden heeft en welke ontwikkelingen er zijn. En dat is niet niks. We groeien de komende jaren flink door. Met tot 2040 zo’n 39.000 woningen. En er ligt een sociale opgave, waar we tegelijkertijd in het Masterplan Zuidoost aan werken. We zijn booming en met Zuidoost City kunnen we ons stadsdeel verder op de kaart zetten.’

Saskia Bosnie, de kersverse directeur van Zuidoost City haakt hierop aan: “We willen dat de huidige bewoners en ondernemers van Zuidoost maximaal profiteren van de grootschalige gebiedsontwikkeling die gaande is. Bovendien is het streven dat de toekomstige bewoners en gebruikers van de nieuwe buurten op hun beurt profiteren van alle rijkdom die dit stadsdeel te bieden heeft, zoals de kleuren, de energie, de gastvrijheid, de talenten, de wereldburgers en nog veel meer.”

Duidelijk is dat deze opgave niet alleen door de overheid of door het bedrijfsleven tot een succes gemaakt kan worden. Hiervoor is een gezamenlijke inspanning en verantwoordelijkheid nodig met oog voor elkaars belangen en samenwerking voor een gezonde en veerkrachtige gemeenschap.

Saskia Bosnie: ‘Zuidoost City heeft tot doel om te komen tot een gebiedsorganisatie die de kansen in Zuidoost maximaal benut en de positie en de kwaliteit van het gebied weet te verbeteren en te versterken. In een gecoördineerde samenwerking werken de gemeente Amsterdam, ondernemers, bewoners en vastgoedeigenaren aan diverse pijlers en overkoepelend aan het imago en de promotie van Zuidoost.’

Na de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Amsterdam en Zuidoost City, is in The Extra Mile de nieuwe visuele identiteit van het stadsdeel onthuld door Saskia Bosnie. De visuele identiteit, ontworpen door Studio Wesseling met ‘roots’ in Zuidoost, is het resultaat van een zeer zorgvuldig doorlopen traject en onderzoek naar de identiteit van Zuidoost. Meer dan 150 betrokkenen uit het stadsdeel hebben daaraan een bijdrage geleverd: bewoners, ondernemers, corporate bedrijven, creatieven, culturele en kennisinstellingen, vertegenwoordigers van de bezoekerseconomie en de gemeente Amsterdam.

Saskia Bosnie, de kersverse directeur van Zuidoost City
Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK