Geen windmolens rond rivier het Gein bij Abcoude!

Gemeente De Ronde Venen zet een streep door de mogelijkheid dat er windmolens komen in het groen bij Abcoude. Natuurliefhebbers vreesden dat het landschap rond rivier het Gein overschaduwd zou worden door windturbines en goed nieuws voor de bewoners die geen zin hadden in een stel windmolens in hun achtertuin.

Met een ruime meerderheid nam de gemeenteraad van De Ronde Venen donderdagavond een motie aan waarin de bouw van windturbines rond de Stelling van Amsterdam wordt uitgesloten.
De zoektocht naar geschikte plekken voor windturbines binnen de gemeentegrens De Ronde Venen is nog niet voorbij, laat de woordvoerder weten: ‘Ons doel is nog steeds om in 2040 klimaatneutraal te zijn.’

De tegenstanders van windmolens in het Geingebied zijn blij, maar nog niet helemaal gerustgesteld. Ze maken zich ook grote zorgen over de windmolenplannen van Amsterdam en Weesp. Zo heeft Amsterdam het gebied rond de Gaasperplas en Driemond aangewezen als zoekgebied. Ook daar zullen windturbines volgens actiegroep Spaar het Gein grote impact hebben op het landschap rond het riviertje.

Ondanks dat het proces niet vlekkeloos verliep zijn de bewoners content met het feit dat er werd geluisterd naar hen en hun onvrede konden uiten over de komst van de molens. Power to the people!

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK