Finale SouthEast Parade 2021 op TV

De laatste voorbereidingen voor de finale van de SouthEast Parade online Challenge 2021 zijn in volle gang. De vierde editie is op donderdag 11 november a.s. De videopresentatie filmpjes van de deelnemers komen 1 november online via de website www.southeastparade.nl. Op Salto TV zullen ook diverse spots te zien zijn.

Er zijn dit jaar 40 deelnemers verdeeld over 4 categorieën: bewoners, ondernemers, stichtingen en verenigingen. De verschillende maatschappelijke organisaties, etniciteiten, leeftijden en gender laten een brede diversiteit zien.

Ook dit jaar ligt de beoordeling van de categoriewinnaars en winnaar van de grote prijs bij een deskundige jury. Voor de publieksprijs kan iedereen via de website een stem uitbrengen op de filmpjes.

De feestelijk prijsuitreiking is op 11 november live te zien op SALTO 1 (TV) en de website van de SouthEast Parade.

 

Achtergrond

Voor de deelname aan de straatparade hadden zich tot juni, maar liefst 53 groepen, uit verschillende stadsdelen van Amsterdam gemeld, om de parade van 6,7 kilometer mee te lopen.  Helaas door het stijgend aantal coronabesmettingen moest de organisatie dit afzeggen. Ook de aanmeldingen voor de online-parade, het deelnemen met een filmpje, liep storm. Veertig  deelnemers zijn uiteindelijk gekozen voor de online parade.

Jury-winnaar vorig jaar Mama Agartha (in het midden) ontvangt haar prijs.

Geschiedenis

De fysieke ‘SouthEast Parade’ ontstond in 2018 als éénmalige activiteit ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de Bijlmermeer. De organisatie is vanwege het overweldigend succes gevraagd om dit tot een jaarlijks terugkerend evenement te maken. De organisatie doet dit door middel van co-creatie met diverse organisaties in de stad. Met deze unieke samenwerking wil de organisatie ook human capital verwerven en het draagvlak vergroten.

Vanwege de coronapandemie kon er vorig jaar en nu geen parade door de straten van Amsterdam Zuidoost plaatsvinden. De online-parade was een voor deze situatie goed en mooi alternatief.

Na een jaar aanpassen, afzeggen en meer kunnen we op 11 november kijken naar het feestelijk slotevent. Wie winnen dit jaar de felbegeerde awards?  Stem mee en kies de publiekswinnaar! Volg de facebookpage SouthEast Parade voor de updates.

Samen zijn we de SouthEast Parade

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK