Eerste bewoners nemen intrek in Trinity Buildings in Amstel III

De eerste woningen in Trinity Buildings bij station Holendrecht zijn klaar. Vrijdag 21 mei overhandigde wethouder Laurens Ivens de sleutels aan de nieuwe bewoners. Trinity Buildings is het eerste volledig getransformeerde woningbouwproject in Amstel III. Het oude kantoorgebouw is volledig verbouwd tot woongebouw met 133 woningen, waarvan het grootste deel in het middeldure segment.

Wethouder Laurens Ivens (Wonen): “Het is mooi om te zien dat het middensegment dat we nieuw hebben toegevoegd aan de woningmarkt, nu echt vorm begint te krijgen. Met ruim honderd betaalbare woningen voor Amsterdammers erbij in deze prachtig getransformeerde kantoorpanden in Amstel III.”

Bij station Holendrecht zijn de drie voormalige kantoorgebouwen aan de Pietersbergweg, de Trinity Buildings, volledig verbouwd tot moderne en duurzame woontorens met 133 woningen: 4 sociale huurwoningen, 102 middeldure huurwoningen en 27 vrijesectorwoningen. Het gebouw is duurzaam ingericht met duurzame stadsverwarming, zonne-energie en LED-verlichting. Er is ook een gemeenschappelijke stadstuin en parkeerkelder voor auto’s en fietsen. De eerste bewoners kunnen nu hun intrek nemen in toren C, de eerste van drie torens die is opgeleverd. Toren A en B volgen naar verwachting eind mei en half juli. Er zijn nog een tiental woningen beschikbaar, meer informatie op www.trinitybuildings.nl.

Ruim een kwart van woningen voor Zuidoosters en mensen met een sleutelberoep
De ontwikkelaar Certitudo Capital sprak met de gemeente af om een kwart van de woningen te reserveren voor inwoners uit Zuidoost en mensen met een sleutelberoep in het onderwijs en de zorg. 31% van de nieuwe bewoners heeft een sleutelberoep en 20% komt uit Zuidoost.

Groene stadswijk Amstel III

Trinity Buildings is een van de vele woningbouwprojecten in Amstel III die de komende jaren verrijzen in het gebied tussen Station Bijlmer ArenA, het spoor, het Amsterdam UMC en de A2. De bestaande kantoorgebouwen maken hier plaats voor een groene gemengde stadswijk met 10.000 woningen, waarvan 7.000 in het sociale en middeldure segment en 3.000 in het segment daarboven. In de torens van 60 tot 110m hoog komen veel gemeenschappelijke voorzieningen, zoals wasmachines, deelatuo’s en dakterras. Ook komen er veel buurtvoorzieningen zoals scholen, een gezondheid- en jongerencentrum en werkplekken. In de hoge woontorens komen naast woningen ook moderne kantoren. Deze zomer krijgt het Paasheuvelweggebied bij station Holendrecht een totale make-over, en starten deze zomer nog twee nieuwe woningbouwprojecten: aan de Paasheuvelweg 22 en SPOT Amsterdam. Eind 2024 telt Amstel III zo’n 5.000 nieuwe woningen.

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK