Bijlmer van Cor Koijmans

Cor Koijmans

Gezinssituatie: Vader van een hele mooie volwassen dochter.

Hobby’s: Zwemmen in het Bijlmerbad, vrijwilligerswerk doen bij Resto van Harte in buurthuis Holendrecht, sporten bij Henny Pleizier en als één van de 140 meester-koks in Nederland is het mijn hobby om jonge mensen te motiveren om voor het koksvak te kiezen.

Waarmee verdiende je je eerste geld?
Als 18-jarige vertrok ik naar Frankrijk om als leerling kok aan de slag te gaan bij het beroemde restaurant Les Crayeres.

Wie zou je weleens willen ontmoeten?
Mijn moeder, want die overleed toen ik tien maanden oud was. Ik zou graag willen weten wat voor wijze levenslessen ze mij gegeven zou hebben.

Waarvoor kunnen ze je ’s nachts wakker maken? 
Om naar een zwerm sterren te kijken in de heldere nachtelijke hemel.

Beste boek of film?
Ik houd van informatieve boeken. Een goed boek dat ik nu aan het lezen ben is ‘De Gedrevene’ van Dick Verkuil, hij schrijft over het levensverhaal van Joop den Uyl. De beste film is nog steeds ‘The Shining’.

Wat wil je nog doen voor je dood?
Ik zou met een aantal vrijwilligers naar Afrika willen gaan om daar waterputten te slaan, ik heb daar altijd aan willen meehelpen. In plaats van geld doneren voor een goed doel gewoon zelf aan de slag gaan! Daarnaast heb ik altijd een boek willen schrijven over mijn leven als meester-kok.

Wat is je levensmotto?
‘’You can sit with the chicken or fly with the eagle.’’

Wat is de mooiste plek in Zuidoost?
Het buurthuis in Holendrecht, daar waar alle organisaties en mensen samen kunnen komen en waar iedereen welkom is.

Wat zou je veranderen als je de baas was Amsterdam Zuidoost?
Als ik de baas was zou ik het grof huisvuil, en het ongedierteprobleem van ratten dat daardoor ontstaat, aanpakken. Daarnaast zou ik in Reigersbos en Gein de leegstand oplossen, ik zie namelijk steeds meer winkels vertrekken.

Mooiste herinnering aan Zuidoost?
Als jongetje van 12 jaar oud fietste ik met vriendjes van het centrum naar de Bijlmer. In de Bijlmer stond toen nog maar één flat, en die stond leeg. We gingen daar altijd naartoe om te spelen, de flat was een grote speeltuin voor ons.

Omschrijf jouw Amsterdam Zuidoost in 3 woorden.
Inspirerend, verbindend en creatief.

Wat vind je van Bijlmer&Meer?
Het is een verrijking voor het stadsdeel. De Bijlmer&Meer houdt mij en veel mensen op de hoogte wat er aan de hand is in de buurt. Een krantje om te houden, niet zo een ‘weggooi ding’.

Deel dit bericht op social media

Leave a Reply

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK