Avondklok gaat zaterdag 23 januari in

Hogevecht

De Tweede Kamer heeft ingestemd met de invoering van een avondklok, die ingaat op zaterdag 23 januari. De avondklok geldt van 21.00 tot 04.30 uur duurt tot en met dinsdag 9 februari. Met de avondklok en de andere nieuwe regels wil het kabinet de verspreiding van het coronavirus verder terugdringen, ook vanwege de nieuwe varianten van het virus.

De avondklok geldt van zaterdag 23 januari tot en met dinsdag 9 februari, van 21.00 uur ’s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends. Tussen die tijden mag niemand op straat zijn. Uitzonderingen gelden onder meer voor mantelzorgers, mensen die hun hond uitlaten en mensen die voor hun werk op pad gaan. Als u op straat bent, moet u een verklaring bij zich hebben waaruit de noodzaak blijkt. Als u voor werk of onderweg naar uw werk buiten bent, moet u ook een werkgeversverklaring bij u hebben.

Maximaal 1 bezoeker
Het kabinet heeft deze week ook besloten om de regels voor bezoek verder aan te scherpen. Thuis mag u per direct nog maximaal 1 bezoeker per dag ontvangen. Bovendien mag u maar 1 keer per dag bij iemand op bezoek. Het maximum aantal personen bij een uitvaart gaat vanaf 25 januari van 100 naar 50 personen

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK