Aanhouding heterdaad na explosie bij bedrijfspand

In de nacht van woensdag 22 mei op donderdag 23 mei 2024 vindt er een explosie plaats bij een bedrijfspand aan de Bijlmerdreef. Agenten weten kort hierna een 17-jarige verdachte aan te houden. Zondag was op hetzelfde adres ook al sprake van een explosie. De recherche zoekt getuigen in beide zaken.

Rond 04.10 uur komt er bij de meldkamer een melding binnen van buurtbewoners die wakker schrikken van een harde knal. Agenten gaan direct ter plaatse en zien dat de pui van een bedrijfspand flink beschadigd is. Ruiten zijn gesneuveld en de grond ligt bezaaid met glasscherven. Ook is de voorzijde van het pand met graffiti bespoten.

Aanhouding
In de directe omgeving weten agenten kort na de explosie een minderjarige verdachte aan te houden. Op het moment van de explosie waren er geen mensen in het pand aanwezig en is er gelukkig niemand gewond geraakt. Forensische Opsporing (FO) en Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) zijn direct een uitgebreid onderzoek gestart.

In de vroege ochtend van zondag 19 mei was het bedrijfspand ook al doelwit van een explosie. De recherche onderzoekt of deze incidenten verband met elkaar houden.
Deel dit bericht op social media
Posted in 112
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK