“Ik leef niet om te werken, maar ik werk om te leven.”

Jason Gregory Chiffrun (36) vertelt over de IT-opleiding die hij gevolgd heeft in AmsterdamZuidoost via TechGrounds.

Wat deed je voordat je begon aan het IT-traject?
”Ik werkte in de Amsterdamse horeca, als night auditor voor verschillende hotelketens.
’s Nachts als iedereen lag te slapen bereidde ik de financiële pakketten voor de boekhouders voor. Ik stond op het punt om een management functie te gaan uitoefenen, maar dit werk maakte me niet gelukkig ook al verdiende ik hartstikke lekker. Ik wilde mijn sociale leven terug, dus ging ik op zoek naar iets anders.”

Hoe begon je aan het IT-traject?
“Ik zag een item van TechGrounds op AT5 en na een paar try-out sessies werd ik geselec- teerd om te starten met de opleiding. Het was een pittige, maar hele leerzame periode, waarin we de cloud omgeving van het immense bedrijf Amazon leerden kennen. We kregen les van een ontzettend ervaren learning coach.”

Wat maakt deze opleiding zo interessant voor jou?
“Ik heb een grote interesse in techniek. De IT-sector is heel dynamisch, geen dag hoeft het- zelfde te zijn. De nieuwste techniek van vandaag kan morgen namelijk alweer verouderd zijn. Daarom moet je je continue blijven bijscholen. TechGrounds biedt die mogelijkheid. Het is eigenlijk een soort community, waar ik heel veel nieuwe mensen heb leren kennen vanuit alle lagen van de bevolking.”

Hoe zie je jouw toekomst op de arbeidsmarkt?
“Ik wil aan de slag als Cloud Engineer of IT-projectmanager in de financiële sector en wellicht mijn eigen onderneming starten. Ik heb al een database met namen van leuke bedrijven in Zuidoost die ik kan ‘spammen’ met mijn CV.”

Heb je tips voor werkzoekenden?
”Wees er trots op dat je uit Zuidoost komt! Hier leven 120 nationaliteiten samen, waardoor wij niet éénkennig zijn. Als wereldburgers kunnen we het bedrijfsleven verrijken!”

Het IT tech-traject van TechGrounds in samenwerking met Amsterdam Smart City School is gestart in maart 2020 in de Johan Cruyff ArenA. De cursus is ontwikkeld door Amazon Web Services/restart. Het traject is bedoeld voor bewoners uit Amsterdam Zuidoost en omgeving die zich willen bijscholen of omscholen in de IT-branch. Abdessamad Dari (Managing Director van TechGrounds): “Heb je ooit gedacht aan een carrière in de IT? Onderschat jezelf niet! Voor iedereen zijn er passende mogelijkheden, ongeacht je werkervaring, persoonlijke beper- kingen of financiële situatie.”

Meer info: www.techgrounds.nl

Jason Gregory Chiffrun (36) vertelt over de IT-opleiding die hij gevolgd heeft in Amsterdam-Zuidoost via TechGrounds.

 

(Foto: Marie-Louise Hodge)

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK