Keti Koti op OSB

“Eindelijk is het zover, 1 juli Keti Koti. Ik kom binnen en word meteen verwelkomd door de prachtige stem van Chy-Kyria. Zij zingt alle leerlingen vandaag toe. Sherida doet mij een sherp om. Het kleurt mooi bij de jurk die ik speciaal vandaag heb uitgezocht.” Aldus Maryse Knook, bestuurder-directeur van OSB.

Alle leerlingen krijgen zang en dans te zien. Het enthousiasme spat ervan af. Leerlingen zijn onder de indruk van Hall of Dance, Black Harmony, Untold en Sava Africa. In de voorstelling geven de dansers en zangers betekenis aan het gedeelde verleden dat we hebben. Zij verwoorden de belangrijke boodschap van vrijheid, de boodschap van Keti Koti. OSB heeft een tentoonstelling opgesteld over de afschaffing van de slavernij, met als thema ‘Verzet’.  Alle klassen bezochten deze tentoonstelling in aanloop naar Keti-Koti.

In de middag viert OSB de vrijheid met een overdonderend feest. Op het schoolplein staat een podium waar optredens zijn. Verder staan er kraampjes met lekkere hapjes en drankjes. Er is een dj, er kan dus gezellig gedanst worden. Zelfs eindexamenleerlingen zijn teruggekomen naar school. Ze geven aan heel blij te zijn dat ze dit mogen meemaken. “In mijn tijd was dat niet”, geeft een leerling aan. Maar alles heeft een eerste keer. Een traditie is geboren.

Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK