Help mee om Amsterdam een stad te maken waar iedereen een thuis heeft. Samen staan we sterk!

Stel je voor: na een pijnlijke relatiebreuk sta je plotseling zonder een dak boven je hoofd. In tijden van verliefdheid werd de inschrijving op Woningnet stopgezet en werd volop genoten van het leven. Misschien behoorden je tot de gelukkige die nog een huis konden kopen of een betaalbare huurwoning vonden. De wooncrisis leek toen nog een ver-van-je-bed-show.  Nu sta je er alleen voor en ben je radeloos. Terug naar je ouders, op de bank bij vrienden, of op zoek naar een goedkoop hotelletje? Deze oplossingen zijn verre van ideaal en vaak slechts tijdelijk.

Neem Hamid (47). Hij verliet zijn huurwoning zodat zijn vrouw en kinderen in hun buurtje konden blijven, dicht bij school. Hij dacht wel een oplossing te vinden. Hij werkt al 18 jaar als bezorger, maar woont nu noodgedwongen in zijn busje. Douchen doet hij in de sportschool, en de was bij een collega. Hij durft het zijn familie niet te vertellen, hij heeft het gevoel dat hij heeft gefaald.

Karen (31) verliet haar partner omdat ze uit elkaar waren gegroeid. Ze trok in een hotel, maar haar spaargeld was snel op. Een vriendin liet haar op de bank slapen, maar na maanden zonder uitzicht op een betaalbare woning, begint de spanning te stijgen. Gesprekken vallen stil en ze ontwijken elkaar.

Hamid en Karen hebben behoefte aan een plek voor zichzelf, een eigen (slaap)kamer, zonder de constante zorgen over waar ze de avond zullen doorbrengen. Een plek waar ze tot rust kunnen komen, zodat ze weer helder kunnen nadenken over de volgende stappen in hun leven.

Onder de Pannen biedt een oplossing. Help ons een kamer te vinden die zij een jaar kunnen huren via een ouderwetse hospita-overeenkomst. Dit is legaal, zonder administratief gedoe, en met eerlijke huurvoorwaarden (tot bijna € 6000,- belastingvrij). Wij werken samen met de gemeente, woningcorporaties en woonbeleggers. Iedereen kan zich aanmelden, ook mensen met een sociale huurwoning of bijstandsuitkering. Er zijn afspraken gemaakt zodat zij niet gekort worden en er zelfs financieel op vooruit gaan.

Onder de Pannen is een non-profit project dat stadsgenoten in woningnood weer op weg helpt. Samen kunnen we een verschil maken.

Meer weten of een kamer aanbieden? Bezoek www.onderdepannen.nl

Deel dit bericht op social media
Zuidoost&Meer

GRATIS
BEKIJK